Angreb på systemtyranni skal genrejse konservative

LANDSRÅD: Med krav om hårdere straffe for indbrud og et angreb på planloven blæser Søren Pape Poulsen den konservative valgkamp i gang. Et opgør med bedrevidende embedsmænd fra København var blandt hovedbudskaberne i den ny formands tale på lørdagens landsråd i Tivoli Congress Center. (Se også tv-klip).

Mennesker først.

De to ord toner frem i en blød font på scenen bag Søren Pape Poulsen, og de kommer formentlig til at dominere den valgkamp, han lørdag erklærede starten på.

”Vores valgkamp begynder i dag. Og når vi når frem til valgdagen, så skal der ikke være et eneste menneske tilbage i Danmark, som ikke er klar over, at vi sætter mennesker først,” sagde Pape i sin formandstale ved årets konservative landsråd.

Et budskab, der skabte stor begejstring blandt de omkring 1.200 konservative fremmødte.

Opgør med systemtyranniet
I sin tale gik Søren Pape Poulsen til angreb på overregulering, og særligt planloven stod for skud. Med en række eksempler på almindelige danskere, der er kommet i klemme i det, Pape kaldte systemtyranniet, gjorde han sit for at sætte mennesker først.

Et af eksemplerne var en babybutik fra Odense, der på grund af dens placering ikke må sælge sutteflasker. Naboen er også en babybutik, og den må godt.

”Altså: Vi har en babybutik som på grund af planloven ikke må sælge sutteflasker. I rest my case,” sagde Pape.

Bemærkningen udløste både latter og bifald fra salen.

”Jeg ved godt, at det kan være svært at forstå - hvis man sidder på et kontor i København - at man kan udvikle et landområde, samtidigt med at man passer på naturen. Men det skal jeg hilse og sige ude fra virkeligheden, at det kan man altså godt. Vores kommunalpolitikere er ikke dumme eller ligeglade med deres område – tværtimod.

Det er tiltrængt med en ny planlov. Slut med flere lapperier. Lad os begynde helt forfra på blankt papir. Lad os få en ny og bedre planlov. Og lad udgangspunktet være, at vi sætter mennesker først,” sagde Søren Pape Poulsen fra talerstolen.

Konservative classic
Som det har lydt siden skolereformen blev lavet, var der kritik fra Søren Pape Poulsen af 'tvungne lektiecaféer'.

”De tvungne lektiecafeer undergraver også det frivillige foreningsliv. Allerede nu viser det sig, at flere unge fravælger fritidsaktiviteter som en konsekvens af skolereformen. Og det bliver kun værre.”

Søren Pape Poulsen kaldte også i ægte konservativ ånd på hårdere straffe. Helt konkret på indbrud.

”Vi skal straffe indbrud langt, langt hårdere. Slut med bøder – det er direkte i fængsel. Vi skal bure hver eneste udenlandske kriminelle inde – i deres hjemlande. Og vi vil have flere betjente, så de kan jagte dem dag og nat. Det er løftet,” lød det i talen.

Konkrete forslag
For at modarbejde ungdomskriminalitet foreslog Søren Pape Poulsen en særlig ungdomskriminel lavalder og en speciel domstol for unge. Et forslag, der havde været fremme i ugens løb.

Han og partiet ønsker også at gøre en indsats for hjemløse. Det betyder en fordobling af tilskuddet til skæve boliger og oprettelsen af to særlige akuthuse, hvis det står til Søren Pape Poulsen. Han kom også boligejerne i møde med en ønske om at fastfryse grundskylden.

Dermed er banen kridtet op til valgkamp. En valgkamp, som altså kan komme til at køre i op mod et år.

Se uddrag fra Søren Pape Poulsens tale her:

Forrige artikel Analyse: Obama under massivt pres i kampen mod IS Analyse: Obama under massivt pres i kampen mod IS Næste artikel Konservativ profil: Afskaf SU’en Konservativ profil: Afskaf SU’en