Martin Henriksen får ny rolle i Dansk Folkeparti

Martin Henriksen (DF), der ikke opnåede genvalg i Folketinget, skal lede en ny gruppe, der skal idéudvikle ud fra Dansk Folkepartis kerneområder.

Martin Henriksen fik ikke mange dage at kede sig i, efter han ikke opnåede genvalg til Folketinget. 

Han skal fremover stå i spidsen for en ny gruppe, der skal idéudvikle ud fra Dansk Folkepartis kerneområder. 

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Med sine fire år som udlændinge- og værdiordfører har Martin Henriksen en del erfaring, og han skal altså stå i spidsen for den nye gruppe, der også består af Morten Messerschmidt, Katrine Winkel Holm og udvalgte medarbejdere fra Dansk Folkeparti.

Gruppen starter arbejdet med det samme. 

Dansk Folkeparti fik 8,7 procent af stemmerne til det nyligt overståede folketingsvalg, og dermed gik partiet 12,4 procent tilbage fra folketingsvalget 2015. Fra at have haft 37 mandater har Dansk Folkeparti nu 16 mandater, og det er det dårligste resultatet for partiet siden 1998, hvor partiet fik 7,4 procent af stemmerne.

Rundrejse
Efter Dansk Folkepartis sommergruppemøde 5.-7.august vil partiformand Kristian Thulesen Dahl derfor tage rundt i landet for at evaluere valgresultatet med baglandet, og efterfølgende vil resultatet af evalueringen blive anvendt i den kommende folketingsperiode på Christiansborg.

"Jeg synes det er vigtigt, at vores bagland bliver hørt. Vi har fået en over snuden ved dette folketingsvalg, og vi har brug for en proces, der sikrer, at vi kommer stærkere ud på den anden side som parti. Det er vigtigt for blandt andet at holde udlændingepolitikken på sporet," lyder det fra Kristian Thulesen Dahl. 

Tidligere på dagen blev gruppebestyrelsen sammensat, og den består af partiformand Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand Peter Skaarup, næstformand Søren Espersen, Rene Christensen og Marie Krarup.

Ordfører- og udvalgsposter vil blive uddelt på et senere tidspunkt.

Forrige artikel Udgiver Lisbeth Kirk fylder 60 - betydningsfuld kvinde i EU Næste artikel Dansk forsker valgt til prestigefyldt videnskabsakademi