Se spørgetimen med statsministeren

https://vimeo.com/524300742/795e30f5ea

Mette Frederiksen (S) svarede tirsdag på spørgsmål fra partilederne i Folketinget. Se spørgetimen og det efterfølgende pressemøde her.

Genåbningen af det danske samfund og spørgsmålet om danske børn i lejre i Syrien var på dagsordenen tirsdag, da partilederne udspurgte statsminister Mette Frederiksen (S) i Folketingssalen.

Se det hele i videoen ovenfor. Spørgetimen begynder cirka fire minutter inde.

De borgerlige partier lagde pres på for, at alle landets børn og unge skal have lov til at vende tilbage til den fysiske skolebænk, før de nuværende restriktioner udløber efter påske.

Og samtlige regeringens tre støttepartier spurgte, hvorfor regeringen fortsat nægter at hjemtage de 19 danske børn, der opholder sig i fangelejre i Syrien, hvor forældrene har støttet Islamisk Stat.

Ikke efter påske, men nu
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen fremhævede, at der under nedlukningen er sket en stigning i antallet af danske børn og unge, som mistrives og blandt andet udvikler angst.

”Nedlukningen har alvorlige konsekvenser – og det har det i særdeleshed for vores børn og unge. Og det skal vi gøre noget ved,” sagde han under spørgetimen og opfordrede til, at restriktionerne for eleverne ophæves med det samme:

”Ikke efter påske. Ikke efter en måned. Men nu.”

"Vi er jo enige"
Mette Frederiksen understregede i sit svar, at der er enighed blandt alle partierne i Folketinget om, at det er børn og unge, der står først for, når samfundet kan åbnes mere. Hun stillede samtidig spørgsmålstegn ved, hvorfor Ellemann-Jensen vil ”have en politisk konflikt omkring det”.

”Vi er jo enige om, at børn og unge skal tilbage i skole,” sagde hun og tilføjede:

”Lige så snart, der er plads, så hører jeg, at alle partier samme ønske om, flere børn skal tilbage.”

Ifølge Jakob Ellemann-Jensen handler det dog ikke om at lave en konflikt.

”Det handler om, at vi er uenige,” sagde han og tilføjede:

”Jeres tidspunkt er engang efter påske. Mit er nu.”

Se hele spørgetimen og det efterfølgende pressemøde i videoen ovenfor.

Forrige artikel Gense kaotisk pressemøde: Regeringens præsentation af digitaliseringspartnerskab afbrudt af brandalarm Gense kaotisk pressemøde: Regeringens præsentation af digitaliseringspartnerskab afbrudt af brandalarm Næste artikel Tv: Mette Frederiksen forsvarer vaccinesamarbejde med Israel Tv: Mette Frederiksen forsvarer vaccinesamarbejde med Israel