Nyt forbrugermærke vil fremme samfundssind

SAMFUNDSSIND: Et nyt dansk forbrugermærke "Samfundsinvestor" skal belønne virksomheder, der finansierer offentlige projekter. Bag mærket står Samfundsinvestor.dk.

Et transportfirma finansierer ny asfaltering af en udtjent vejstrækning, og en privat leverandør af køkkener finansierer nye skolekøkkener.

Sådan ser fremtiden ud, hvis det står til Rikke Sønder, 34 år, cand.scient.pol. og stifter af Samfundsinvestor.dk. I dag er der allerede en håndfuld virksomheder, som er kendte for at vise udpræget samfundsansvarlighed gennem sponsorater til f.eks. kultur, sundhed og undervisning.

Ifølge Rikke Sønder er der dog langt flere virksomheder, som ønsker at være socialt ansvarlige og investere i samfundet. <p />

<img align="left" src="@nyimg=8187@" />

<p />

 

 

 

 

 

 

 



"At en virksomhed investerer i samfundet giver god omtale overfor forbrugerne, men også internt i virksomhederne møder det velvilje hos medarbejderne, at deres arbejdsgiver bidrager positivt til samfundet," siger Rikke Sønder i en pressemeddelelse. Rikke Sønder har tidligere arbejdet for bl.a. Tryg og for Altinget.dk. 

Virksomheder, der finansierer offentlige projekter igennem Samfundsinvestor.dk, får tildelt "Samfundsinvestor" mærket. Formålet med forbrugermærket er at gøre det muligt for forbrugerne at se, om de virksomheder, de handler med, er engageret i samfundet.

"Privat finansiering af konkrete vedligeholdelses- og fornyelsesprojekter i den offentlige sektor er win-win. Vores samfund bliver optimeret, den offentlige sektor kan fokusere på deres kerneydelser, og danske virksomheder får en direkte værdi ud af at bidrage til områder, der betyder noget for dem," afslutter Rikke Sønder.

Anpartsselskabet Samfundsinvestor.dk hører hjemme i Ballerup.

Forrige artikel Bureaukrati: Nu skal toiletbesøg Bureaukrati: Nu skal toiletbesøg "defineres" Næste artikel Michael Christiansen ny formand for Aarhus Universitet