Anmeldelse: Islams Magt

NY BOG: Altinget | Christiansborgs politiske journalist, Erik Holstein, fremhæver Karen Jespersens og Ralf Pittelkows nye bog, Islams Magt, for dens mange illustrative eksempler på kultursammenstød. Bogen får fem tårne ud af seks.

Uddrag af Erik Holsteins anmeldelse:

"Islams magt" kan ses som en fortsættelse og en opdatering af bestselleren "Islamister og naivister", men selvom der sine steder er lidt for meget genbrug, går den nye bog i langt højere grad ind på masseindvandringens konsekvenser i de europæiske lande. Bogen er frem for alt et opgør med multikulturelle model, der gennem 30 år blev dyrket af de europæiske eliter.

Ralf Pittelkow og Karen Jespersen er forkætrede, sine steder hadede, personer, men "Islams magt" lever ikke op til fordommene om højrenationale islamhadere. Jespersen og Pittelkow tager således et helt andet udgangspunkt, end det man finder hos en Søren Krarup (DF).

Politisk vil bogen næppe vække jubel i regeringstoppen. For Jespersen/Pittelkow angriber ikke alene udlændingepolitikken under Nyrup (S), der er også kritik af den nuværende regering, der "har en kritisabel tilgang til islamismen", som både PET og Integrationsministeriet "bagatelliserer".

Karen Jespersen er i sin gode ret til at rejse denne kritik, eftersom hun også gjorde det som velfærdsminister i det spektakulære slagsmål med Rønn Hornbech. Derimod savner kritikken af politikken under Nyrup noget selvkritik, for det var først i den sidste halvdel af regeringsperioden, Jespersen sprang offentligt ud som kritiker af den førte udlændingepolitik.

Bogen giver nogle bud på, hvordan man undgår, at et sekulært velfærdssamfund udvikler sig til et atomiseret klansamfund, og alene det gør den værd at læse. "Islams magt" bør være pligtlæsning for alle, der beskæftiger sig med integration.

"Islams magt" af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow udkommer d. 24.8 på Jyllands-Postens forlag. Bogen er på 300 sider og koster 250 kr. 

Forrige artikel Besværlige regler blokerer for frivilligt arbejde Besværlige regler blokerer for frivilligt arbejde Næste artikel Regeringen har fremlagt finanslovsforslag Regeringen har fremlagt finanslovsforslag