Venstre går markant frem

V-FREMGANG: Hele 2,4 pct. går regeringspartiet frem ifølge Altinget.dks vejede snit af juli måneds meningsmålinger. Der er dog stadig flertal til rød blok.

Efter tilbagegang for Venstre i de fleste målinger siden oktober 2009 er der pludselig en markant fremgang fra 21,8 til 24,2 pct.

Det viser en analyse af gennemsnittet af målingerne fra juni til juli foretaget af Altinget.dks valgekspert, professor Søren Risbjerg Thomsen. 

VKO styrket - rødt flertal intakt
Der er en mindre fremgang for Konservative fra 6,9 til 7,5 pct. på trods af fortsat negativ omtale af K-leder Lene Espersens varetagelse af rollen som udenrigsminister. Selvom der samtidig er en mindre tilbagegang for Dansk Folkeparti fra 13,7 til 12,8 pct., er der i alt en styrkelse af VKO fra 42,4 til 44,4 pct.

Der er endnu flertal for en ny rød regering, men som situationen er, skal S og SF have tilslutning fra både Radikale og Enhedslisten for at nå op på et flertal på 91 mandater.

Forrige artikel Ministeriet løfter sløret for Espersens rejseaktivitet Næste artikel DF-politikere flittigst i EU-Parlamentet DF-politikere flittigst i EU-Parlamentet