Det sagde K om udskydelse af skattelettelser

DOKUMENTATION: De Konservative har tidligere kritiseret S og SF's forslag om at udskyde næste års skattelettelse. Nu gør regeringen det selv.

Pressemeddelelse fra Konservative 
2. marts 2010
   

Vi sikrer skattelettelsen
Når socialisterne nu vil udskyde næste års skattelettelse ved vi godt, at de i virkeligheden ønsker at konfiskere skattelettelsen og dermed skære i borgernes privatforbrug.

"Når socialisterne nu vil udskyde næste års skattelettelse ved vi godt, at de i virkeligheden ønsker at konfiskere skattelettelsen og dermed skære i borgernes privatforbrug," siger Konservatives skattepolitiske ordfører Mike Legarth i en kommentar til Socialdemokraternes og Socialistisk Folkepartis forslag om at udskyde næste års lettelse af topskatten.

Som led i regeringens skattereform, falder en del af regeringens skattelettelser i 2011. Her bliver grænsen for, hvornår man skal betale topskat, hævet et pænt stykke så flere borgere med middelindtægter slipper for at betale topskat. Men står det til S og SF kan danskerne se langt efter den lettelse.

"Socialdemokraterne og folkesocialisterne tror, at man kan løse alle økonomiske problemer ved at afskaffe skattelettelser. Men de har misforstået noget grundlæggende: Skattelettelser er ikke en gave til folket, skattelettelser er et redskab til at skabe økonomisk fremgang med. Og med den skattereform, vi har vedtaget, får vi råd til at sikre velfærd og omsorg i fremtiden. Derfor kan der selvfølgelig ikke blive tale om at udskyde næste års skattelettelse," siger Mike Legarth.

Forrige artikel Flere danskere vil af med efterlønnen Flere danskere vil af med efterlønnen Næste artikel VK's store spareplan VK's store spareplan