Nervøs Nedergaard til første eksamen

DEBUT: Den nyudnævnte undervisningsminister, Tina Nedergaard (V), skulle onsdag aften svare på kritiske spørgsmål i folketingssalen. Hun fik brug for ekstra taletid, men blev varm.

Tina Nedergaard holdt sig til manuskriptet, da hun for første gang var i krydsild i Folketingets spørgetid onsdag aften. Hun holdte sig faktisk så tæt til manuskriptet, at hun måtte bede om ekstra taletid af Folketingets formand for at kunne nå at svare Nanna Westerby (SF).

"Jeg kan notere mig, at dem, der har hjulpet mig med talen, er vant til et lidt hurtigere tempo. Må jeg lige benytte et sekund mere?" spurgte Tina Nedergaard en velvillig formand.

At holde sig til manuskriptet er nu heller ikke et ukendt fænomen - selv blandt erfarne ministre. Tina Nedergaard var dog flere gange tæt på at snuble over embedsmændenes snørklede formuleringer.

"Jeg håber, at vi med denne afreguleringslinje kan medvirke til, at der i de kommende overenskomstsforhandlinger kan følges op med tilsvarende afreguleringer af gennemførselsvejledningen i overenskomstsreguleringen ... Der var mange reguleringer der," sagde Tina Nedergaard med et smil.

Blev varmet op
Hun fik også en nervøs start, da Folketingets formand måtte bede den tidligere spørger og klimaminister Lykke Friis (V) om at færdiggøre deres diskussion uden for Folketingssalen.

"Man kunne godt være distraheret nok i forvejen, når det er første gang, man skal være her som minister," sagde Tina Nedergaard indledningsvist til stor morskab for de tilstedeværende i salen.

Men efterhånden som debatten udfoldede sig med Nanna Westerby om gennemførselsvejledningen, blev den nyudnævnte minister også frigjort fra embedsmændenes formuleringer. Spydigt fik hun svaret Nanna Westerby igen.

"Nanna Westerby er til en hver tid velkommen til at gå ind og pege på finansieringsmulighederne for at gøre mere for ungdomsuddannelserne. Når vi kan gøre det med Socialdemokraterne og De Radikale, så er det fordi, de har været med til at tilvejebringe pengene. Det er nemt altid at gå i salen og sige, man altid vil gøre mere, når situationen er, at vi er i en krise, og vi skal prioritere benhårdt," sagde Tina Nedergaard til Nanna Westerby.

Forrige artikel Danmarks konvergensprogram sendt til EU Næste artikel Høegh: Håndsrækning til landbruget Høegh: Håndsrækning til landbruget