Langballe skader regeringen

DANSK FOLKEPARTI: Hver anden dansker mener, Jesper Langballe har skadet regeringens muligheder for genvalg med sine udtalelser om muslimer for nylig.

Dansk Folkepartis Jesper Langballe har gjort det vanskeligere for regeringen at forblive ved magten efter næste folketingsvalg.

Næsten 48 pct. af danskerne mener ifølge en ny meningsmåling, som A&B Analyse har udført for Altinget | Christiansborg, at Langballes nylige udtalelser om muslimer har skadet regeringens mulighed for genvalg. 40 pct. mener ikke, det har nogen betydning, mens 12,2 pct. er i tvivl.

Målingen er lavet, efter at Jesper Langballe i en kronik i Berlingske Tidende 23. januar i et forsvar for Trykkefrihedsselskabets Lars Hedegaard skrev, at denne ikke skulle "have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel".

En løftet pegefinger
Den konservative politiske ordfører Henriette Kjær siger i en kommentar til målingen, at der efter hendes mening er "et gran af sandhed i det, folk har svaret":

"Det er en klar løftet pegefinger til os herinde om at koncentrere os om det væsentlige - nemlig den økonomiske krise, vi står i. Jeg tror, folk synes, det er for useriøst at komme med sådan noget bavl."

Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl er dog ikke bekymret over dagens meningsmåling:

"Det potentielt skadelige for os var mere debatten om kronikken end det, der egentlig var skrevet. Uanset at vi gerne ville have været sagen foruden, er der ikke noget, der tyder på, at vælgere vil undlade at stemme på os på grund af den. Jeg tror ikke på, at den samlet set får nogen konsekvenser for valget," siger han.

Læs hele artiklen på Altinget | Christiansborg

Forrige artikel Venstres pressechef fratræder Venstres pressechef fratræder Næste artikel Hellere højere skat end nul efterløn