Troels Lund vil ikke udstille virksomhedsrestancer til SKAT

SKATTEINDDRIVELSER: Almindelige skatteborgeres restancer til SKAT skal efter skatteministerens plan udstilles i skattemappen. Men virksomhederne slipper.

Virksomhederne får det nemmere end privatpersonerne, når SKAT efter skatteminister Troels Lund Poulsens (V) plan vil begynde at udstille eventuel gæld til det offentlige i skattemappen.

Udstillingen af restancer vil nemlig kun komme til at gælde de private borgere - og ikke virksomhederne, oplyser skatteministeren i et svar til Folketingets skatteudvalg.

Synliggørelsen af restancer i skattemappen er den del af den generelle handleplan for inddrivelse af restancer, som skatteministeren fremlagde i september i år. Den kom på bordet, efter at størrelsen af restancerne var steget og steget gennem de sidste år, og efter at der var opstået større og større politisk diskussion om inddrivelsen.

Venstrefløjen har længe fremhævet, at restancernes størrelse skyldes, at der bliver færre og færre medarbejdere i SKAT til at udføre inddrivelsen, mens regeringen bl.a. har fremhævet finanskrisen og den økonomiske krise som årsager til de øgede restancer.

Ekstra 150 årsværk
I handleplanen afsatte skatteministeren imidlertid 150 ekstra årsværk i resten af 2010 og i 2011 til en ekstraordinær indsats for inddrivelser sammen med en række andre initiativer, bl.a. øget modregning i f.eks. børnepengene og en øget brug af indberetning til Ribers Kredit Information (RKI).

Ministeren angiver i sit svar til skatteudvalget ikke, hvorfor virksomhedernes gæld ikke skal udstilles i skattemappen, men betoner til gengæld RKI-instrumentet:

"Erhvervsrestancer fra selvstændigt erhvervsdrivende vil ikke indgå i skattemappen. Som pendant til dette vil vi derimod over for erhvervsvirksomhederne anvende RKI langt mere systematisk og konsekvent. Et pilotprojekt i SKAT har vist, at alene risikoen for at blive indberettet til RKI kan få en lang række virksomheder til at betale deres gæld", skriver ministeren.

Forrige artikel Tyskland: EU er en rigtig union om 10 år Tyskland: EU er en rigtig union om 10 år Næste artikel Minister klar med drikkevands-handlingsplan