SKAT genoptager jagt på sommerhusejere

SOMMERHUSE: SKAT vil igen kontrollere, om sommerhusudlejerne snyder med lejeindtægten. Nye regler er på vej.

SKAT intensiverer igen jagten på sommerhusejere, som lejer deres huse ud uden at selvangive lejeindtægterne.

Ifølge dagbladet Børsen er SKAT nemlig blevet overrasket over, at så mange sommerhusejere ifølge selvangivelsen fortsat ikke har nogen lejeindtægt, på trods af at nogle af dem ved en kontrolaktion sidste år blev afsløret i at fuske med tallene.

"Jeg må sige, at omfanget er overraskende, for det drejer sig om rigtig mange. Nogen kan selvfølgelig være holdt op med at leje ud, men der er ingen tvivl om, at vi får gevinst, når vi begynder at undersøge det nærmere," siger projektleder i SKAT Klaus Kristian Hansen til avisen.

Mere end 500 har fortsat ingen indtægt
Kontrollen i 2009 viste, at 1372 ud af 5073 sommerhusejere fik reguleret deres indkomst, så den samlet set blev hævet med næsten 30 mio. kr. Ud af de 1372 har hele 504 imidlertid fortsat undladt at indberette lejeindtægter.

SKAT vil nu indhente oplysninger fra udlejningsbureauerne for at kontrollere, om det er i overensstemmelse med virkeligheden.

Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har annonceret et lovforslag, der vil ændre reglerne. Det kommer til at betyde, at udlejningsbureauerne pålægges at indberette udlejningsoplysniger til SKAT, så udlejerne ikke længere kan fuske med dem.

Nye regler i 2011
Samtidig hæves det skattefrie fribeløb fra 10.000 til 20.000 kr. - og 60 pct. af det beløb, der ligger herover, skal indberettes som kapitalindkomst.

"Fra 2011 er problemet dermed ikke længere aktuelt. For ændringen vil betyde tvungen indberetning, hvis du udlejer gennem bureau. Det vil betyde, at der kommer relativt styr på tingene," siger direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening Carlos Lassen, der dog også forudser, at nogle sommerhusejere af samme grund vil søge væk fra udlejningsbureauerne.

Forrige artikel Mylenberg ny chefredaktør på Fyns Amts Avis Næste artikel BL: Uambitiøs ghettofinansiering BL: Uambitiøs ghettofinansiering