Slagsmål om ny lejelov

NY LEJELOV: Regeringen kan blive tvunget til at ændre på sit forslag til en ny lejelov. Dansk Folkeparti kalder forslaget noget rod og kræver ændringer til fordel for både lejere og især udlejere, før partiet vil lægge stemmer til.

Der er lagt op til et rivegilde, når regeringen i de kommende måneder skal forsøge at få sit forslag til en ny lejelov vedtaget i Folketinget.

Der er nærmest garanti for ballade, når den til enhver tid siddende regering forsøger at ændre på lejeloven, der er et af de mest følsomme fordelingspolitiske områder.

Både lejernes og udlejernes organisationer har da også været stærkt utilfredse med det forslag til en ny lejelov, som indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) sendte i høring inden jul.

DF kræver ændringer
Og organisationerne bliver delvist imødekommet af Dansk Folkeparti, der kræver flere ændringer i forslaget, hvis partiet skal levere de nødvendige stemmer.

"Vi kan overhovedet ikke stemme for det nuværende forslag. Det er noget rod, som det ser ud nu. Der skal mange ændringer til, og det regner jeg med, at ministeren vil indgå i en dialog om," siger Anita Knakkergaard, der er boligordfører for Dansk Folkeparti.

Hun mener, at det nuværende forslag indeholder en række ufordelagtige elementer for udlejerne, som sidste ende kan føre til færre og dårligere vedligeholdte private lejeboliger.

Læs meget mere på Altinget | Byg & Bo (abonnement).

Forrige artikel Løkkes skole-eftersyn træder på Haarder Løkkes skole-eftersyn træder på Haarder Næste artikel Ny handlingsplan skal hjælpe danske forbrugere Ny handlingsplan skal hjælpe danske forbrugere