Danmarks Naturkanon offentliggjort

NATURKANON: De mest populære naturområder, fuglearter og landskabsformer er fundet. Kanonen blev i morges overrakt til miljøministeren.

Danmarks nye Naturkanon består af en række kategorier, hvor i alt 216 dyr, planter, landskabsformer og andre naturfænomener indgår. Formålet med den nye kanon er blandt andet at øge danskernes kendskab til naturen.

I de seneste fem måneder har et udvalg af fageksperter og borgere fra Danmarks fem regioner debatteret kanonens indhold. Udgangspunktet for deres arbejde har været de 1500 forslag, som danske borgere ind til maj i år har indsendt til miljøministeren. Borgerne har især været interesserede i at komme med forslag til de bedste naturområder i Danmark.

Alle kategoriers indhold er således nøje gennemgået og valgt ud af Kanonudvalget. Formanden for udvalget Thomas Secher Larsen overrakte i morges den færdige Naturkanon til Miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

Fokus på naturen 
"Den største trussel mod naturen i dag er ligegyldighed. Fremtidens naturbeskyttelse afhænger af, at vi får de unge generationer til at interessere sig mere for naturen. Det kræver, at vi får et fornyet fokus på naturen i mange sammenhænge - ikke mindst i skolerne," udtaler miljøministeren i en pressemeddelelse, om udgangspunktet for Naturkanonen.

Han vil i samarbejde med undervisningsministeren sørge for at få indarbejdet Naturkanonen i folkeskoleundervisningen. Dette tiltag skal indgå som led i at sætte yderligere fokus på danskernes forhold og kendskab til naturen.

"Vi har fået utroligt mange gode forslag fra alle hjørner af landet, og det viser, at engagementet er til stede, og det er nu op til os at få det bredt ud over hele landet på tværs af land og by, alder og overbevisning," siger miljøminister Troels Lund Poulsen, om de danske borgeres store engagement ved tilblivelsen af den nye Naturkanon.

Forrige artikel Regeringen fremlægger Sundhedspakke 2009 Næste artikel S og SF svigter a-kasserne