S og R blokerer forhandlinger om uddannelse

FORHANDLINGER: S og R vil blokere for forhandlinger om globaliseringspuljen, hvis regeringen ikke trækker forslag om at skære i børnechecken tilbage.

Allerede inden morgendagens forhandlinger om globaliseringspuljen blokerer Socialdemokraterne og De Radikale nu for uddelingen af de mange milliarder i puljen. De to oppositionspartier kræver, at regeringen skal opgive sit forslag om at skære i børnechecken til de 15-17-årige. Ellers kommer de politiske forhandlinger ikke ud af stedet. Det skriver Politiken i dag.

Regeringens forslag lyder, at kommunerne skal kunne tage børnechecken fra forældrene til 15-17-årige, hvis de hverken er i uddannelse eller arbejde.

Globaliseringspuljen indeholder fem-seks milliarder kroner, der skal fordeles til uddannelse, forskning og beskæftigelsestiltag. Godt en halv milliard kroner skal bruges til at finansiere dele af regeringens ungepakke.

Forrige artikel Rigsrevisionen snart klar med notat om nationale test Rigsrevisionen snart klar med notat om nationale test Næste artikel Folketinget klar med hjælp til bandeområder