Pia Kjærsgaard hyldet for oprigtighed

JUBILÆUM: Knap to år efter, hun på sin 60 års-dag fyldte Christiansborgs største rum, samlede Pia Kjærsgaard igen det politiske Danmark.

Fællessalen på Christiansborg var fyldt til sidste halve kvadratmeter, da Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard i dag fejrede 25 års jubilæum som folketingsmedlem.

Selv om Dansk Folkeparti stadig er en aversion for nogle i det politiske miljø, var de der alle sammen for at fejre DF-stifterlegenden: Helle Thorning-Schmidt, Ole Sohn, Margrethe Vestager, Claus Hjort Frederiksen, Lars Barfoed, Naser Khader, Simon Emil Ammitzbøll. For ikke at glemme Lars Løkke Rasmussen og Thor Pedersen, der begge holdt rammende, varme taler for jubilaren. Løkke udråbte længe leve Pia Kjærsgaard, "for så kan det være, regeringen også lever længe".<br>

<img align="left" src="@nyimg=4329@" /> <i>(Foto: Hasse Ferrold)</i><p />

Ser yngre ud
Pia Kjærsgaard virkede afslappet, som hun hilste på en lang kø af gratulanter, der havde en flaske eller to med - som der næppe kan være plads til i Kjærsgaards mindre hus i Gentofte. Så mange var der. Gruppeformand Kristian Thulesen Dahl, der i 1995 var med til at stifte partiet, sagde, hvad mange nok tænkte i dag:

"Du ser yngre ud. Du er på toppen. Din kondi er bedre end nogensinde før. Du plejer dig selv. Du holder dig i form."

Folketingsgruppen gav da også sin partiformand et komplet kondisæt, så at hun kan fortsætte formen.

Thulesen Dahl fik smilebåndet frem, da han omtalte sit forhold til Pia Kjærsgaard som "mor": "Når vi er ude at spise en bøf, og du levner en godbid, som man håber på at få for at blive helt mæt, så kalder du på tjeneren: 'Kan jeg få en doggy-bag?' Det er vel for at leve op til dit ry som dyrenes parti, men alligevel."

Livvagter
Pia Kjærsgaard takkede talerne - også "min prins Henrik", hendes mand Henrik Thorup, som holdt tale, mens gæsterne talte videre i krogene, hvor de måtte tysses på. Hun lovede at holde 25 år mere som folkevalgt, og signalerede i hvert fald dermed, at hun ikke lige står for at trække sig.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) var ikke til stede grundet regeringsseminar i Nordsjælland, men han havde dog sendt en tale på video. Alle taler kredsede om Pia Kjærsgaards indflydelse i dansk politik, som hun selv har kæmpet sig til.

Folketingets formand Thor Pedersen (V) var nok dagens mest præcise festtaler, da han bl.a. sagde:

"Du har vist dig langtidsholdbar. Du har gennemslagskraft. Du har evnen til at formulere præcise budskaber. Du er en fremragende kommunikator. Du ligger ikke under en dyne af politisk korrekthed. Du evner at tage fat på emner, som interesserer mange borgere - det er vel i grunden dét, politik går ud på. Det er din mening, der er slået igennem i Dansk Folkeparti, når vi har forhandlet. Du er konstant ledsaget af livvagter - det er en begrænsning af din personlige frihed, som kom til efter Muhammed-krisen. Vi har ikke levet op til at sikre din og andres personlige frihed tilstrækkeligt," sagde altså Thor Pedersen, der med de sidste ord også satte dagens mange hurra-råb ind i en alvorlig ramme.

Lægge øre til jorden
Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) fremhævede Pia Kjærsgaard for at være sød og omsorgsfuld:

"Vi forhandlede hårde knaster den dag, min ældste fyldte 18 år. En stor dag for enhver familie, når det ældste barn får stemmeret. Du sørgede for et sammenbrud i forhandlingerne, for at jeg kunne komme hjem og fejre ham."

Løkke havde også lagt mærke til, at Pia Kjærsgaard i forhandlinger lyser op, når "talen kommer på almindelige mennesker. Du mener dét, du siger. Du har en unik evne til at lægge øre til jorden og agere derefter."

Dagens konferencier, Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup, bemærkede i øvrigt, at Pia Kjærsgaard med sine 25 år som folketingsmedlem er den kvindelige partileder nogensinde, der har siddet længst tid i Folketinget.<br>

<img align="left" src="@nyimg=4330@" />

<br><i>Erhvervsmanden og fodboldlegenden Harald Nielsen var også på pletten i dag (foto: Hasse Ferrold)</i>

Forrige artikel V-ordfører: Skattereformen skal indeholde dynamiske effekter V-ordfører: Skattereformen skal indeholde dynamiske effekter Næste artikel Skattekommissionen vil sætte kørselsfradraget ned