Jarlov: Sammenlagt ministerium er en del af problemet

RESSORT: Miljøhensynet er kommet til at fylde for lidt under V-regeringen, og sammenlægningen af Miljøministeriet og Fødevareministeriet er en del af problemet, mener Konservative. DF er helt uenig og roser sammenlægningen.

Balancen er tippet for meget til landbrugets fordel, efter at Miljøministeriet og Fødevareministeriet er lagt sammen.

Det mener Konservative:

”Balancen har tidligere fungeret bedre, end den gør i dag. Miljøet er blevet presset meget i baggrunden, og det har været en del af problemet i hele sagen om landbrugspakken,” siger fødevareordfører Rasmus Jarlov (K).

Den stride debat om landbrugspakken endte som bekendt med, at Konservative trak tæppet under miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), der nu er afløst af Esben Lunde Larsen (V). Flere grønne organisationer har de seneste dage luftet den holdning, at det var en fejl at oprette ét Miljø- og Fødevareministerium.

Og Rasmus Jarlov erklærer sig altså enig, men understreger, at det helt og holdent er regeringens beslutning, hvordan man organiserer sine ministerier.

”Men når Miljøministeriet ikke længere er selvstændigt, så kommer miljøhensyn til at fylde for lidt. Jeg vil opfordre den nye minister til at få miljøet højere op på dagsordenen,” siger han.

Væk fra skyttegravskrigen
Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der står bag sammenlægningen. Den handlede om at finde den rette balance mellem miljø- og landbrugsinteresser.

“Min tanke har været at skabe ét rum og én kultur, hvor man kan afveje de forskellige hensyn, så vi udnytter potentialet i fødevaresektoren på en måde, hvor der er respekt for naturen. I stedet for at have en skyttegravskrig, så er det bedre, at interesserne og faglighederne bliver afvejet i et samlet ministerium," sagde Lars Løkke Rasmussen til Altinget i september.

Formand for Miljø- og Fødevareudvalget, René Christensen (DF), er stor tilhænger af det nye fælles ministerium. Han peger på landbrugspakken, som et godt eksempel.

”Førhen har bitte små ting skulle tage flere år, fordi der har været en evig kamp mellem de to ministerier,” siger René Christensen og fortsætter:

”Jeg tror ikke, at vi havde fået sat årstal på målrettet regulering, hvis ministerierne ikke var blevet lagt sammen.”

Læs hele artiklen på Altinget : miljø (kræver abonnement). Få gratis prøveabonnement her.

,

Forrige artikel Har du fulgt med: Prøv quizzen Har du fulgt med: Prøv quizzen Næste artikel Super Tuesday: Sejr til Trump og Clinton Super Tuesday: Sejr til Trump og Clinton