Thorning: Jeg vil savne Søvndal

AFSKED: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil savne Villy Søvndal. Han er en af de store skikkelser i dansk politik, mener hun.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har stor forståelse for Villy Søvndals (SF) beslutning om at stoppe som udenrigsminister.

”Det er vigtigt at tage hensyn til sit helbred og sin familie. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg vil savne Villy Søvndal som minister. Han har været en utroligt arbejdsom og engageret udenrigsminister, som vi skylder en stor tak,” udtaler Thorning i en pressemeddelelse.

Hun pointerer, at Søvndal har stået i spidsen for udenrigspolitikken i en økonomisk svær tid, og i en tid, hvor danske soldater skulle trækkes tilbage fra Afghanistan.

Thorning og Søvndal arbejdede også tæt sammen i årene inden regeringsskiftet i 2011. Det samarbejde betegner Thorning som tæt og tillidsfuldt:

”At SF for første gang er med til at løfte regeringsansvaret, er ikke mindst Villy Søvndals store fortjeneste. Han er en af de store skikkelser i dansk politik,” udtaler Thorning-Schmidt. 

 

 

Forrige artikel Søvndal trækker sig Søvndal trækker sig Næste artikel EL vil give Vilhelmsen en næse EL vil give Vilhelmsen en næse