Holstein: Peter Christensen er en no bullshit-type

COMEBACK: Peter Christensen har den nødvendige erfaring og politiske tæft til at klare sig i Forsvarsministeriet, hvor der venter store opgaver, vurderer Altingets Erik Holstein.

De færreste havde gættet, at Peter Christensen skulle afløse Carl Holst i forsvarsministeriet. Nysgerrige sjæle måtte da også vente til sidste øjeblik i det, Altingets politiske kommentator kalder et spøjst forløb.

”De færreste havde sat pengene på Peter Christensen, der forlod politik, efter han ikke blev genvalgt i juni. Det var en drastisk nedtur, for inden valget havde 'PC' været blandt favoritterne til at blive ny finansminister,” siger Erik Holstein.

Nu skal Christensen så genrejse sin politiske karriere. Og det er ikke nogen nem post, han kommer ind på.

”Efter Carl Holst har trampet rundt i diverse spinatbede er en sikker hånd det altoverskyggende krav til den nye forsvarsminister. Det bør Peter Christensen kunne levere som tidligere minister og Venstres chefforhandler gennem hele sidste valgperiode,” siger Erik Holstein.

"PC er en no bullshit-type med en meget jordnær fremtoning – og en sort humor under den barske overflade," lyder det fra Altingets kommentator.

Store opgaver
I sine tre måneder som minister nåede Carl Holst med egne ord ikke at få meget tid til at drive politik. Holst skal nu passe sit hverv i Folketinget. Et hverv, som Peter Christensen ikke nåede valg til.

Til gengæld får han nok at se til som minister, vurderer Holstein.

”Forsvaret står i en meget besværlig situation med omstillinger og nedskæringer, og en foruroligende stor del af forsvarets ansatte er utilfredse.”

Det bliver Peter Christensens opgave at afstemme de politiske ambitioner med de ressourcer, der er til rådighed, siger Erik Holstein. Og så ligger der en stor opgave og venter på skrivebordet.

”Der skal tages stilling til det ekstremt dyre køb af nye kampfly. Der er altid en risiko for, at den slags går helt galt, og flykøbene skulle jo nødig ende som forsvarets svar på IC4-skandalen,” siger Holstein.

Ringe valgresultat
Efter sit dårlige valg havde Peter Christensen ellers besluttet sig for at indstille sin politiske karriere. Erik Holstein giver hans fremtoning skylden for valgnederlaget.

”Peter Christensen har en noget brysk fremtoning, og han er ikke udpræget populær blandt vælgerne. Han scorede et decideret ringe resultat ved folketingsvalget, men han har andre kvaliteter. 'PC' er velbegavet, driftsikker og en stærk forhandler, og det er de vigtigste egenskaber for en forsvarsminister lige nu.”

Og så er han populær i Venstre, siger Erik Holstein.

”Peter Christensen er tæt på Løkke, men holdt dog en vis afstand i den seneste 'boksershorts-gate'. Han er rimelig vellidt i Venstres folketingsgruppe, også blandt en del af de folk, der krævede Løkkes afgang sidste år.”

Forrige artikel Portræt: Løkkes tro væbner Portræt: Løkkes tro væbner Næste artikel Har du fulgt med: Prøv Altingets quiz Har du fulgt med: Prøv Altingets quiz