Enhedslisten: SF-afgang ændrer intet

REGERING: Enhedslisten foretrækker Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister og støtter derfor stadig regeringen trods SF's afgang. Vi vil fortsat være kritiske, men forholdet er ikke ændret, siger gruppeformand Stine Brix.

SF's afgang fra regeringen får ikke Enhedslisten til at ændre på sit syn på regeringen. 

Alternativet med Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister er nemlig ikke attraktivt for Enhedslisten. Det slår gruppeformand Stine Brix fast, kort efter at det er blevet meddelt, at SF forlader regeringen.

"Det er klart, at vi foretrækker en regering ledet af Helle Thorning-Schmidt frem for en ledet af Lars Løkke Rasmussen, som vil blive afhængig af folkene i Liberal Alliance," siger Stine Brix og fortsætter:

"Jeg tror ikke, at det vil ændre på vores forhold til regeringen. Vi vil stadig arbejde for at trække i den retning, som vi mener er den rigtige, og være hårde kritikere af det, som vi mener er forkert. Og det vil vi fortsætte med."

Enhedslisten mener, at det kun er SF's beslutning at forlade regeringen, og at det ikke umiddelbart ændrer noget.

"Enhedslisten fortsætter som hidtil. Vi stemmer for det, som vi mener er fornuftigt, og imod det, som går den forkerte vej. Det har vi senest vist med DONG-sagen. Og den måde at arbejde på vil vi fortsætte," siger Stine Brix.

Forrige artikel Det mener politikerne om SF's farvel til regeringen Det mener politikerne om SF's farvel til regeringen Næste artikel Sådan har vælgerne straffet SF i regering Sådan har vælgerne straffet SF i regering