EL-medlem bliver formand for Socialrådgiverne

VALG: Med et overvældende flertal har Majbrit Berlau vundet valget om at blive formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Det bliver Majbrit Berlau, der overtager posten som formand i Dansk Socialrådgiverforening fra Bettina Post.

Således har et klart flertal på 71,6 procent af de 14.500 stemmeberettigede socialrådgivere, der har afgivet deres stemme, peget på Majbrit Berlau frem for de to andre kandidater - formand for Kriminalforsorgsforeningen John Hatting og den mangeårige socialrådgiver fra Præstø Flemming Bo Hansen.

Resultatet vækker stor glæde hos Majbrit Berlau.

"Jeg er meget glad for, at medlemmerne har givet mig så stærkt et mandat. Valgkampen har været præget af et stort engagement blandt medlemmerne, hvor fremtiden for vores fag og forening har været diskuteret. Rygterne om, at medlemmerne ikke vil eller er ligeglade med fagbevægelsen, er vist modbevist for vores vedkommende," siger Majbrit Berlau, der tiltræder som formand den 24. november.

Majbrit Berlau siger, at hun som formand vil videreføre en saglig socialpolitiske linje med udgangspunkt i socialrådgivernes faglighed. Hun vil overbevise politikerne om, at de skal investere i socialt arbejde.

35-årige Majbrit Berlau er medlem af Dansk Socialrådgiverforenings hovedbestyrelse og formand for Region Øst.

Samtidig har hun været midlertidigt medlem af Folketinget for Enhedslisten som stedfortræder for Pernille Rosenkrantz-Theil tilbage i 2007. Hun er dog fortsat medlem af Enhedslisten.

Flere nye ansigter
Dansk Socialrådgiverforening skal ikke kun have ny formand.

Niels Christian Barkholt overtager næstformandsposten efter Ulrik Frederiksen, og Annemette El-Azem bliver ny formand for Region Øst efter Majbrit Berlau.

Anne Jørgensen og Mads Bilstrup fortsætter efter fredsvalg som formænd for henholdsvis Region Syd og Nord.
Hovedbestyrelsen kommer frem over til at bestå af:

Rasmus Balslev, Mette Blauenfeldt, Susanne Grove, Flemming Bo Hansen, Susanne Lyngsø, Henrik Mathiasen, Nanna Olesen, Trine Quist og Mette Valentin.

Da der er stemmelighed mellem de to kandidater Louise Dülch Kristiansen og Birthe Povlsen, bliver valget om det tiende medlem først afgjort på repræsentantskabsmødet om små to uger.

Forrige artikel Venstres medlemsflugt fortsætter Venstres medlemsflugt fortsætter Næste artikel Enhedslisten fortsætter kampen mod karakterbonusser