Stadig håb for indlandsisen

LEDERKONCENTRAT: Koncentrat af lederen ”Før det bliver for sent” i Information. Der er tegn på tøbrud i den hidtil fastfrosne front mellem gamle industrilande og udviklingslande. Miljøminister Connie Hedegaards uformelle ministermøde i Ilulissat har banet vejen for lidt mere håb for en løsning på den hastige opvarmning på Arktis.

Smeltevandsproduktionen på indlandsisen er steget med 30 procent på 17 år.
Endnu et af de mange uafviselige tegn på hastig opvarmning i Arktis. Man føler sig meget lille – men meget ansvarlig for sin planet.

Tilsvarende følelser må have grebet de fleste deltagere i den skare af miljøministre og politiske embedsmænd fra 22 lande, der mødtes med miljøminister Connie Hedegaard i Ilulissat i den forløbne uge.

Også de oplevede ved selvsyn den mægtige gletscher og fik at vide, hvor langt den allerede har trukket sig tilbage, alt mens den sender større og større mængder af is og vand ud i havet. Konklusionen fra det uformelle ministermøde i Ilulissat – hvis man ser bort fra USA’s viste vilje til at komme videre, men stor usikkerhed om, hvordan det skal ske.

Mest lovende er tegnet på tøbrud i den hidtil fastfrosne front mellem gamle industrilande og en blok af samtlige såkaldte udviklingslande.

Æres den som æres bør: Connie Hedegaards initiativ har banet vej for lidt mere håb om handling, der batter.

Forrige artikel Forurenerne må selv betale Næste artikel Hurra for Copenhagen Consensus