Kommission: Vi foreslår ikke negativ udpegning

DEBAT: Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger om planlægning for husdyrbrug er ikke tænkt som en negativ udpegning, understreger kommissionen.

Af Jørn Jespersen og Helle Tegner Anker
Hhv. formand og medlem af Natur- og Landbrugskommissionen

Det skal på foranledning af artiklen i Altinget.dk 30. april hermed præciseres, at Natur- og Landbrugskommissionens anbefaling (nr. 22) vedrørende udpegning af klart og snævert afgrænsede områder for særligt store, koncentrerede husdyrproduktioner ikke angår en såkaldt negativ-udpegning, hvor store husdyrbrug ikke kan placeres uden for sådanne områder.

Der er derimod tale om en præcisering (eller indsnævring) af den eksisterende forpligtelse til i kommuneplanen at udpege positiv-områder for mulig placering af store husdyrbrug, således at denne positive udpegning fremover rettes mod klart og snævert afgrænsede områder til mulig placering af særligt store og koncentrerede husdyrproduktioner. Samtidig anbefales det, at planloven præciseres, så der kan udarbejdes lokalplaner for sådanne snævert og klart afgrænsede områder i lighed med egentlige industri- eller erhvervsområder.

Forrige artikel Der skal mere til at vende naturens tilbagegang Næste artikel Det grønne sporskifte