Finansministeriet offentliggør navne på udenlandske kvælstofeksperter

Fem internationale eksperter skal granske den danske kvælstofindsats. Finansministeriet sætter nu navne på, hvem det bliver.

Det har medført stor undren, at Finansministeriet ikke har ville oplyse, hvilke internationale eksperter der undersøger den danske kvælstofindsats.

Men nu er ministeriet alligevel klar til at efterkommet ønsket fra en række centrale aktører.

Finansministeriet oplyser således til Altinget, at der er indgået kontrakt med følgende fem eksperter:

  • Peter Herman, Deltares (Formand)
  • Bo Gustafsson, Stockholm University
  • Alice Newton, University of Algarve
  • Robert Krüger, Geiersberger Glas & Partner
  • Henrik Josefsson, Uppsala Universitet

Peter Herman, Alice Newton og Bo Gustafsen er naturvidenskabelige eksperter, som alle er gengangere fra den internationale evaluering af de danske kvælstofmodeller, der blev gennemført i 2017. Robert Krüger og Henrik Josefsson skal bidrage med viden indenfor administration og jura.

Finansministeriet oplyser til Altinget, at eksperterne er udpeget på grund af deres viden om EU-lovgivning, marin økologi, marine økosystemmodeller, statistiske metoder samt erfaring med marin vandforvaltning i relation til EU’s vandrammedirektiv.

”Der er lagt vægt på, at forskerne har et tilstrækkeligt kendskab til de relevante naturgivne forhold i og omkring Danmark samt, at de ikke forudgående har arbejdet med udviklingen af marine modeller til brug for de danske vandområdeplaner (sammen med AU/DCE og DHI). Der er også lagt vægt på, at ekspertpanelet repræsenterer ekspertise fra forskellige nationer, herunder Tyskland og Sverige, som Danmark deler vandområder med,” skriver Finansministeriet.

De fem eksperter skal i efteråret aflevere deres evaluering, som indgår som en central del af den second opinion af den danske kvælstofindsats, som var en del af landbrugsaftalen fra 2021.

Forrige artikel Havet har gjort os til dem, vi er – nu åbner Altinget nichemedie om det maritime Danmark Havet har gjort os til dem, vi er – nu åbner Altinget nichemedie om det maritime Danmark Næste artikel Fiskerikommission udskyder anbefalinger på ubestemt tid Fiskerikommission udskyder anbefalinger på ubestemt tid