Assens-direktør: Miljøstyrelsen misser pointen

DEBAT: Nye, effektive it-systemer gør ingen nytte, hvis ikke de passer til de arbejdsgange, de skal lette. Det skriver direktør i Assens Kommune Thomas Barfoed i en replik til Miljøstyrelsens kontorchef, Nic Christensen.

Af Thomas Barfoed
Direktør i Assens Kommune

En kort replik til kontorchef i Miljøstyrelsen Nic Christensen, der i Altinget tilbageviser en påstand i mit debatindlæg ”Ikke alle reformer fører til effektivisering”.

Nic Christensen skriver, at systemet Byg & Miljø allerede fra 1. januar var klar til at modtage ansøgninger fra miljøgodkendelses- og anmeldelsespligtige virksomheder. Det betvivler jeg ikke, men min pointe var og er, at der i dag mangler grænseflader til de underliggende sagsbehandlings- og journalsystemer, hvorfor data skal overføres manuelt. 

Det sikrer ikke effektive arbejdsgange, og det er deri problemet består. Et forhold som blev fremhævet for Miljøstyrelsen i dialogen med dem, inden systemet blev lanceret. 

Arbejdsgange og systemer skal hænge sammen
Jeg klandrer ikke Miljøstyrelsen herfor, men jeg kritiserer, som flere andre før mig, at man i kravene til kortere sagsbehandlingstid ikke tager højde for, at de underliggende sagssystemer skal være klar, inden staten lancerer nye systemer, som forudsætter samspil med de kommunale systemer.  

I Danmark skal vi blive bedre til at få de offentlige beslutningsgange og systemer, herunder it-systemer, til at hænge sammen, hvis bestræbelserne på at sikre et effektivt og serviceorienteret offentligt myndighedssystem skal realiseres, og ikke kun være en papirtiger. 

Den ambition må vi alle dele.

 

Forrige artikel DOF: Drop dyrkningen af dårlig landbrugsjord DOF: Drop dyrkningen af dårlig landbrugsjord Næste artikel Elberth: #Gyllegate gjorde ministeren til et legitimt mål Elberth: #Gyllegate gjorde ministeren til et legitimt mål