Ansvarlige politikere laver et grundigt forarbejde

DEBAT: Det er en hån mod de berørte borgere, at de kun fik fem hverdage til at komme med høringssvar til vandplanerne, mener Anni Matthiesen (V).

Af Anni Matthiesen (V)
Næstformand i Folketingets Miljøudvalg

Vandplanerne var og er et kæmpe arbejde, som kan få meget store konsekvenser for husejere og landmænd i hele landet.

Derfor sikrer alle ansvarlige politikere også, at der laves et grundigt forarbejde, inden så store planer rulles ud over hele landet.

VK-regeringen påbegyndte en proces, som har inddraget kommuner, lodsejere, organisationer og andre interesserede - og ja, det har taget lang tid. Men for VK-regeringen var det vigtigt ikke blot at haste tingene igennem, men sikre at de forkerte streger blev renset væk fra kortmaterialet. Hvem husker ikke eksemplerne med kort, der viste frilagte vandløb på tværs af landingsbaner?

Vi havde behov for bedre data, så de rigtige beslutninger kunne tages.

Desværre er der stadig mange fejl og mangler i vandplanerne, og derfor var høringsfrist på fem hverdage, hvor it-systemet endda ikke virkede, slet ikke nok. Eller sagt med andre ord: Det er simpelthen en hån mod alle de berørte danskere og et himmelråbende løftebrud i forhold til regeringens løfte om rimelige høringsfrister.

 

Forrige artikel Klimatilpasning er ikke om 100 år Klimatilpasning er ikke om 100 år Næste artikel Stop reguleringsmonsteret