Overblik: Hvad skal prioriteres i det kommende folketingsår?

DEBAT: Dansk Erhverv, Liberal Alliance og Det Økologiske Råd var nogle af de aktører, der i august satte fokus på, hvad der skal på den miljøpolitiske dagsorden i det kommende folketingsår. Fik du ikke læst med, kan du læse debatten her.

Altinget: miljø benyttede første debatperiode efter sommerferien til at sætte fokus på, hvad et hold debattører ønsker for det kommende folketingsår.

Torsdag er der åbningsdebat i Folketinget, og hvis du ikke fik læst debatten i første omgang, kan du her læse, hvad debattørerne mener, der skal fokus på i dette folketingsår.

Mød panelet og læs indlæggene her:

Jakob Lamm Zeuthen
Miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv. Jakob Lamm Zeuthen er ansvarlig for miljøindsatsen i Dansk Erhverv. Han sidder bl.a. i det danske Miljømærkenævn.

Dansk Erhverv: Guide til den nye kemikalieplan

DE: Kommunale genbrugsbutikker gør mere skade end gavn

Henrik Beha Pedersen
Miljøbiolog med speciale i kemikaliers cocktaileffekter og kemikalieregulering. Den røde tråd i Henriks arbejde er miljøet, senest i form af dannelsen af den danske internationalt orienterede ngo, Plastic Change, der blandt andet med forskning, undervisningsmateriale og forbrugerkampagner sætter fokus på den kraftigt voksende plastikforurening i verden.

Miljøbiolog: Plastikforurening kalder på politisk handling 

Karin Klitgaard
Miljøpolitisk chef i DI. Karin Klitgaard har arbejdet med miljø, strategi og EU siden 1997 i forskellige stillinger i Miljøministeriet og siden 2009 i DI. Hun er uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet.

DI: Frit affaldsmarked sætter gang i cirkulær økonomi

DI: Ingen grund til at bevare Tænk Kemi

Christian Ege
Sekretariatsleder i Det Økologiske Råd. Han har tidligere arbejdet i Miljøstyrelsen og Casa. Christian Ege er medlem af Det Miljøøkonomiske Råd og Det Nationale Bioøkonomi-panel. Han er uddannet cand.tech.soc.

Økologisk Råd: Luftforurening kalder på akut handling

Økologisk Råd: Esben Lunde maler skønmaleri af dansk luft

Maria Reumert (EL)
Miljø- og landbrugsordfører. Maria Reumert Gjerding har været medlem af Folketinget siden valget i juni 2015. Hun er uddannet cand.scient. i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier ved RUC.

EL: Sidste udkald for naturmål

EL: Aflivning af kemi-vagthund er et knæfald for industrien

Carsten Bach (LA)
Miljøordfører. Carsten Bach har været medlem af Folketinget siden valget i juni. Han er tidligere fagchef og afdelingsleder i Dansk Miljørådgivning A/S. Carsten Bach er uddannet cand.scient. i anvendt kvartærgeologi fra Aarhus Universitet.

LA: Opgør med bureaukrati og overflødige embedsmænd

LA: Økonomisk vækst kan løse miljøudfordringer

Forrige artikel BL: Ret systemfejlene bag vandplanerne BL: Ret systemfejlene bag vandplanerne Næste artikel Professor: Besparelse på forskning er pænt sagt pinligt Professor: Besparelse på forskning er pænt sagt pinligt