Panel gør status over Haarders første år

DEBAT: Det er nu snart et år siden, at kulturminister Bertel Haarder (V) overtog ansvaret for kulturpolitikken fra Marianne Jelved (R). Et nyt hold af debattører gør status. Mød panelet her.

Bertel Haarder (V) har nu haft knap et år til at finde sig til rette i kulturministerstolen. 

Altinget: kultur benytter anledningen, og har bedt et nyt hold af debattører om at gøre status for Haarders første tid som kulturminister. Hvad har præget det første år? Hvad var "hot" og hvad var "not"?

Gitte Ørskou
Bestyrelsesformand for Statens Kunstfond. Siden 2009 har Gitte Ørskou været museumsdirektør for Kunsten - Museum of Modern Art Aalborg. Inden da var hun overinspektør på ARoS. Gitte Ørskou sidder i bestyrelserne for Aarhus Universitet, Spar Nord Fonden og Aarhus Festuge. Hun er uddannet mag.art. i kunsthistorie.

Knud Romer
Forfatter, radiovært og debattør. Knud Romers debutroman er ’Den som blinker er bange for døden’, som blandt andet vandt De Gyldne Laurbær og Weekendavisens Litteraturpris. Han har tidligere arbejdet i reklamebranchen. Knud Romer har læst litteraturvidenskab ved Københavns Universitet.

Ebbe Dal
Administrerende direktør i Danske Medier. Ebbe Dal har både en økonomisk og en grafisk uddannelse bag sig og en karriere i mediebranchen, der blandt andet går over stillinger som marketingdirektør og bladsalgsdirektør hos Berlingske. Han blev siden direktør for Danske Dagblades Forening og Danske Mediers Arbejdsgiverforening, og efter fusionen i 2013 blev han siddende på den post i det nye Danske Medier.

Nis Rømer
Formand for Billedkunstnernes Forbund. Nis Rømer er billedkunstner, underviser og kurator, samt medstifter af kunstnergrupperne Free Soil og Publik, der står bag en lang række kunstprojekter i det offentlige rum. Nis Rømer har undervist på kunstakademier herhjemme og i udlandet, og er pt. ansat som underviser på Holbæk Kunsthøjskole. Han er uddannet fra The Berlage Institute, Rotterdam, Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam og Det Jyske Kunstakademi, Aarhus.

Katja Holm
Skuespiller og formand for Dansk Skuespillerforbund. Katja Holm er uddannet ved skuespillerskolen ved Aarhus Teater og har blandt andet vundet en Reumert I 2002.

Carl Christian Ebbesen (DF)
Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune og medlem af KL’s bestyrelse. Carl Christian har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation siden 2001 og organisatorisk næstformand for Dansk Folkeparti siden 2004. Han er uddannet civiløkonom.

Mogens Jensen (S)
Kultur- og medieordfører. Mogens Jensen har været medlem af Folketinget siden 2005. Han har blandt andet været S-gruppeformand og statsrevisor i løbet af sin tid på Christiansborg. Mogens Jensen har taget fagbevægelsens lederuddannelse.

Forrige artikel Mogens Jensen til Haarder: Du mangler visioner Mogens Jensen til Haarder: Du mangler visioner Næste artikel Statens Kunstfond: Haarder glemmer samtidskunsten Statens Kunstfond: Haarder glemmer samtidskunsten