Mød det nye debatpanel på Altinget : kultur

PANELDEBAT: Et nyt debatpanel på Altinget : kultur vil i den kommende måned sætte fokus på samspillet mellem kultur og digitalisering. Mød panelet her, der blandt andet tæller kulturminister Marianne Jelved (R) og Statens Museum for Kunsts nye direktør Mikkel Bogh. 

Digitaliseringen er over os.

Vi ser film online. Vi hører musik online. Vi læser bøger online. Og i 2016, når den nationale museumsdatabase SARA bliver taget i brug, kan vi også gå på kunstmuseum online. 

Digitaliseringen har de seneste år ændret vilkårene for både forbrugere og formidlere af kultur. Men hvordan udnytter vi bedst muligt de nye digitale platforme, og hvilke udfordringer skaber det? 

Det debatterer det nye debatpanel på Altinget : kultur, der i den kommende måned sætter fokus på samspillet mellem digitalisering og kultur.

Her kan du møde det samlede debatpanel:

Kulturminister Marianne Jelved (R)
Marianne Jelved har været medlem af Folketinget siden 1987. Hun har tidligere været økonomiminister og minister for nordisk samarbejde. Marianne Jelved var formand for Det Radikale Venstre i 17 år, i perioden 1990-2007. Hun er uddannet som lærer i 1967 og fik en cand.pæd. fra Danmarks Lærerhøjskole i 1979.

Uffe Elbæk (Alternativet)
Uffe Elbæk har været medlem af Folketinget siden 2011. Først som medlem af det Radikale Venstre og siden 2012 som løsgænger. Uffe Elbæk har tidligere været kulturminister og er stifter af partiet Alternativet. Han var inden begyndelsen på sin politiske karriere med til at starte det kulturelle iværksættermiljø Frontløberne.  

Ib Bondebjerg
Ib Bondebjerg er professor i film- og medievidenskab, Københavns Universitet. Han har ledet en række større forskningsprojekter, blandt andet Medier og Demokrati i Netværkssamfundet, Changing Media - Changing Europe og det igangværende projekt Mediating Cultural Encounters Through European Screens. Han er tidligere formand for Det Danske Filminstituts bestyrelse (1997-2000).

Rasmus Rex Pedersen
Rasmus Rex Pedersen er ph.d.-stipendiat ved Rytmisk Musikkonservatorium og Roskilde Universitet. Han forsker i digitaliseringen af musikbranchen. Siden 2006 har han undervist i Music Management på Rytmisk Musikkonservatorium. Rasmus Rex Pedersen sidder desuden i Kulturministerens bogpanel, som har til formål at følge den digitale udvikling på bogmarkedet. 

Stig Hjarvard
Stig Hjarvard er professor, ph.d. i medievidenskab, Københavns Universitet. Han er forfatter til en lang række bøger og artikler om samspillet mellem medier, kultur og samfund. Han er bl.a. formand for Kulturstyrelsens bog- og litteraturpanel og arbejder på et forskningsprojekt om e-bøger og bogbranchens forandring.

Cathrine Lundager
Cathrine Lundager er cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling, Københavns Universitet. Hun er specialist i digital kommunikation og sociale medier. Hun har arbejdet for Roskilde Festival som web- og kommunikationsstrateg.  

Carsten Jessen
Carsten Jessen er lektor ved Center for Undervisningsudvikling og Digitale medier, Aarhus Universitet.  Han forsker blandt andet i den øgede brug af it i folkeskoleundervisningen. 

Mikkel Bogh
Mikkel Bogh er direktør for Statens Museum for Kunst. Han er tidligere rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han er uddannet mag.art. i kunsthistorie ved Københavns Universitet, hvor han også har været institutleder ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab. 

Christina Rosendahl
Christina Rosendahl er filminstruktør og formand for Danske Filminstruktører. Hun har studeret litteraturvidenskab og film- og medievidenskab ved Københavns Universitet, og har gået på Den Europæiske Filmhøjskole og New York Film Academy, inden uddannelsen på den alternative filmskole Super16 blev færdiggjort i 2002.  

 

Forrige artikel Dannelse i digitaliseringens tidsalder Dannelse i digitaliseringens tidsalder Næste artikel Jelved til Vistisen: EU’s kultursamarbejde spiller en vigtig rolle Jelved til Vistisen: EU’s kultursamarbejde spiller en vigtig rolle