Heste fortrænger Christiansborgs springvand

FLYTTEDAG: Christiansborgs Ridebane mister sit store springvand, der har stået på pladsen siden 1850. Der skal gøres plads til hestefolde som følge af ny lov.

En ny lov kræver, at heste fra 2016 får adgang til fri luft og motion på fold. Det er baggrunden for, at Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme allerede i løbet af sommeren etablerer hestefolde på Ridebaneanlægget, der er bygget i 1700-tallet.

Dermed vil dronningens heste kunne leve op til den lov, regenten selv har underskrevet. Og det er jo at foretrække ... 

Springvandet midt på Ridebanen, der blev opsat i 1850, bliver nedtaget og overdraget til Forsvarets Bygningstjeneste. Springvandet stod oprindeligt på Frederiksberg Slot.

Arbejdet, der startede i går mandag og varer til begyndelsen af september, indebærer også, at der bygges et hegn rundt om selve Ridebanen og to hestefolde tæt på rytterstatuen. Samtidig kommer der et nyt grusunderlag, og dræningen og vandingsanlægget fornys, oplyser Folketingets Administration.

Og de royale heste? Imens er de traditionen tro sendt på sommergræsning. 

Forrige artikel Altinget.dk og DR laver kandidatdatabase over kommunalvalget Næste artikel Frie Forskningsråd klar til at uddele 1 mia. kr.