Genlæs debat om regeringens kulturbesparelser

DEBAT: Et debatpanel har i den seneste måned sat fokus på, hvad regeringens kulturbesparelser kommer til at betyde for kulturen. Læs eller genlæs alle indlæggene her.

Regeringens såkaldte omprioriteringsbidrag på to procent betyder, at teatre, museer og andre kulturinstitutioner skal spare 600 millioner kroner de næste fire år.

Altinget har spurgt et hold af debattører: Hvad kommer de bebudede besparelser til at betyde for kulturen? Kan man spare 600 millioner uden kvalitetstab?

Mød panelet her og læs eller genlæs alle indlæggene herunder.

Museer: Kulturen kan ikke leve af skåltaler

DEBAT: Museerne kan ikke leve op til de politiske krav, hvis de samtidig skal skære i budgetterne, skriver Frank Allan Rasmussen, formand for Organisationen Danske Museer (ODM).

Bragt 17. november. Læs indlægget her.

Teatre: Besparelser kvæler provinsens kulturliv

DEBAT: Regeringens såkaldte omprioriteringsbidrag kommer til at udsulte kulturlivet uden for hovedstaden. Det er for slapt, skriver Gitta Malling, formand for Teatrenes Interesseorganisation (TIO).

Bragt 17. november. Læs indlægget her.

Orkestre: Vi kan ikke opfylde musiklovens krav

DEBAT: Hvis regeringen får gennemført sine kulturbesparelser, kan landsdelsorkestrene ikke længere opfylde musiklovens krav, skriver Uffe Savery, ordførende orkesterchef i Landsdelsorkesterforeningen (LOF). 

Bragt 17. november. Læs indlægget her.

V: Kulturbesparelser sikrer kernevelfærd

DEBAT: Regeringen prioriterer i særdeleshed sundheds- og ældreområdet. Det betyder, at der må spares på andre områder, og nu er turen kommet til kulturen, skriver Britt Bager (V).

Bragt 24. november. Læs indlægget her.

Jelved: Et fattigere og dummere Danmark

DEBAT: Regeringens besparelser kommer til at gøre ondt på kulturinstitutionerne, der i forvejen har små budgetter. Det giver et både fattigere og dummere Danmark, skriver Marianne Jelved (R).

Bragt 24. november. Læs indlægget her.

LA: Regeringen bør gentænke kulturbesparelser

DEBAT: Kulturområdet skal selvfølgelig også holde for, når der skal spares i den offentlige sektor. Men i stedet for at skære ned i blinde, bør vi drøfte, hvad vi bedst kan undvære, skriver Leif Mikkelsen (LA).

Bragt 24. november. Læs indlægget her.

Teatre: Spar også på bureaukratiet

DEBAT: Kulturen kan se frem til at spare 437 millioner kroner de næste fire år. Skal pengene række længst muligt, bør vi skære ned på bureaukratiet, skriver Gitta Malling, formand for Teatrenes Interesseorganisation.

Bragt 1. december. Læs indlægget her.

Orkestre: Vi går en ny virkelighed i møde

DEBAT: Regeringens kulturbesparelser kan vise sig at blive en langsom, men sikker kvælning af landsdelsorkestrene, skriver Uffe Savery, ordførende orkesterchef for Landsdelsorkesterforeningen (LOF). 

Bragt 1. december. Læs indlægget her

Museer: Regeringens høstmaskine rammer hårdt

DEBAT: Regeringens kulturbesparelser kommer til at "grønthøste" museernes budgetter. Det er skæbnens ironi, fordi det netop i disse år er lykkedes at tiltrække flere besøgende, skriver Frank Allan Rasmussen, formand for Organisationen Danske Museer (ODM).

Bragt 1. december. Læs indlægget her.

Teatre: Regeringen ser stort på armslængden

DEBAT: Venstre sparer på midlerne til Statens Kunstfond og giver i stedet pengene til helt specifikke kulturprojekter. Det er en rystende omgåelse af armslængdeprincippet, skriver Gitta Malling, formand for Teatrenes Interesseorganisation (TIO).

Bragt 1. december. Læs indlægget her.

Jelved: Kulturbesparelser er unødvendige

DEBAT: Regeringens kulturbesparelser er slet ikke nødvendige. Finansloven står og falder jo ikke med de 600 millioner kroner, man påtænker at spare, skriver Marianne Jelved (R).

Bragt 1. december. Læs indlægget her.

Museum: Haarder glemmer kulturens relevans

DEBAT: Regeringens kulturpolitik prioriterer økonomi og geografisk placering højere end kulturens relevans for samfundet. Det er ekstremt nedslående, skriver Lasse Andersson, daglig leder og udstillingschef i Utzon Center.

Bragt 8. december. Læs indlægget her

 

Forrige artikel DIF: Planloven handler også om idræt DIF: Planloven handler også om idræt Næste artikel Jelved: Besparelser for magtens skyld Jelved: Besparelser for magtens skyld