Genlæs debat om public service

DEBAT: Et debatpanel har sat fokus på public service-mediernes fremtid i den moderne medievirkelighed. Læs eller genlæs alle indlæggene her.

Public service-udvalget med Connie Hedegaard i spidsen skal over de kommende år arbejde med scenarier for danske mediers fremtid, herunder særligt public service-mediernes vilkår.

Altinget: kultur har benyttet lejligheden og har spurgt et debatpanel med centrale aktører: "Hvad er, og hvad skal public service være i den moderne medievirkelighed? Truer den teknologiske udvikling og den internationale konkurrence de danske medier, og hvordan sikrer vi de bedste rammevilkår i fremtiden?"

Læs eller genlæs alle indlæggene herunder.

S: Public service giver kommercielle medier modspil

DEBAT: Public service skal også i fremtiden være en stærk del af mediebilledet. Uden et modspil til de kommercielle tilbud svækkes den alsidighed, som er nødvendig for at opfylde danskernes demokratiske, sociale og kulturelle behov, skriver Troels Ravn (S).

Bragt 9. juni. Læs indlægget her.

Professor: Mangelfuld nyhedsdækning af provinsen

DEBAT: Hverken tv, radio eller aviser dækker provinsen tilstrækkeligt. Årsagen til miseren er pengemangel, skriver medieprofessor Frands Mortensen. Han foreslår derfor, at man samler ressourcerne og lader aviserne overtage dækningen i et offentligt-privat samarbejde.

Bragt 16. juni. Læs indlægget her. 

Christian S. Nissen: Fra public service til selfie service

DEBAT: Public service-mediernes største udfordring er videnssamfundets individorienterede kultur, hvor nye digitale medier giver os en helt ny frihed til at vælge blandt et langt større tilbud af ’services’, skriver Christian S. Nissen, tidligere generaldirektør i DR.

Bragt 16. juni. Læs indlægget her.  

Journalister: Public service skal stå stærkt

DEBAT: Journalistik, der udfordrer magthaverne, har svært ved at klare sig på markedets vilkår. Derfor bør netop denne type journalistik tilgodeses med en særlig pulje, når public service-midlerne og mediestøtten fordeles, skriver Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund.

Bragt 16. juni. Læs indlægget her.

Forsker: Public service sikrer nationalfællesskabet

DEBAT: Public service-medier som DR og TV 2 kan være helt centrale midler til at værne om det nationale fællesskab, hæmme korruption og forhindre magtmisbrug i den private og offentlige sektor, skriver Flemming Tait Svith fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. 

Bragt 23. juni. Læs indlægget her

Connie Hedegaard: Stop skyttegravskrig om public service

DEBAT: Hvad kan og skal public service være i fremtiden? Svaret skal findes et sted mellem dem, der indædt forsvarer tingene, som de er, og dem, der grundlæggende vil skrotte public service, skriver Connie Hedegaard, formand for Public service-udvalget.

Bragt 23. juni. Læs indlægget her

Forrige artikel V: Medier skal straffes hårdere for usande historier V: Medier skal straffes hårdere for usande historier Næste artikel Forbund: På tide at satse på billedkunsten Forbund: På tide at satse på billedkunsten