Endnu en LAU-formand vinder DM i debat

For anden gang nogensinde vandt en formand for Liberal Alliances Ungdom DM i debat 2022 på Folkemødet. Vinder Simon Fendinge Olsen går i fodsporene på Alex Vanopslagh, der vandt prisen i 2016.

Politikens scene var fyldt til bristepunktet, da finalen i DM i debat løb af stablen på årets Folkemøde. Junisolen bragede ned over et svedende publikum.

Men det allervarmeste i Allinge var argumenterne og debatstilen hos Simon Fendinge Olsen, der i finalen løb med titlen som Danmarks dygtigste debattør 2022.

Den 24-årige vinder er formand for Liberal Alliances Ungdom (LAU). Han går således i moderpartiformandens fodspor, da Alex Vanopslagh (LA) vandt prisen i 2016, som dengang selv var LAU-formand.

Simon Fendige Olsen var i sidste runde af debatten oppe imod Jakob Bonde fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU).

De skulle debat-dyste om maskeringsforbuddet, og afgørelsen fra dommerne var ikke til at tage fejl af: Simon Fendinge Olsen var den dygtigste debattør blandt årets kandidater.

Han er den 11. debattør, der kan løfte trofæet og kalde sig danmarksmester i debat. Blandt hans forgængere er flere store navne på den politiske scene.

Den første vinder nogensinde var nuværende beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), der i 2011 stillede op som medlem af DSU, og de efterfølgende års vindere tæller Morten Dahlin (V), Nanna Bonde (SF) og Politikens arbejdsmarkedeskommentator Lawand Hiwa Namo.

Forrige artikel Mindeord: Fhv. radiodirektør Leif Lønsmann om Uffe Ellemann-Jensen Mindeord: Fhv. radiodirektør Leif Lønsmann om Uffe Ellemann-Jensen Næste artikel Kritiseret Banedanmark-direktør trækker opsigelse tilbage Kritiseret Banedanmark-direktør trækker opsigelse tilbage