SF'ere mindes Finn Aaberg (75)

Karen Tobisch og Annette Pedersen skriver på vegne af SF-Albertslund mindeord om afdøde Finn Aaberg (S), der tidligere var borgmester i kommunen.

Det var med sorg, at vi i SF modtog beskeden om, at Finn Aaberg er død. Mange har de sidste par dage skrevet mindeord om Finn, hvor hans store betydning for Albertslund er fremgået. Vi er fuldstændig enige i det, der er skrevet og vil ikke gentage det her, men tilføje noget om vores samarbejde med Finn.

Når man som SF og S har samarbejdet om kommunalpolitik i så mange år, som er tilfældet, lærer man hinanden godt at kende. Noget af det, som Finn anbefalede, når man diskuterede en sag med ham, var, at det altid er bedst at gå ind ad fordøren. Han mente med dette, at det var det rigtige at møde de udfordringer, der måtte være, med åbent sind. Finns dør stod altid åben. Det lærte vi meget af.

Selv om S i en lang årrække havde det absolutte flertal i kommunalbestyrelsen, blev alle partier altid inviteret til de årlige budgetforhandlinger. Festen endte oftest med, at SF og S sad tilbage, og efter svære forhandlinger sluttede vi med en budgetaftale. Gennem disse forhandlinger kom vi tæt på Finn. Han var god til at lytte, til at forhandle og til at få enderne til at nå sammen. På nogle områder kunne han være stejl og holde fuldstændig fast på en bestemt løsning på en sag.

Login