Hedegaard lider af CO2-hysteri

DEBAT: CO2-hysteriet er gået for vidt, når ikke bare venstrefløjen, men også Connie Hedegaard og Dansk Energi vil reducere med 30 procent. Det mener dagens debattør, Per Dalgaard (DF).

Af Per Dalgaard
Klima- og energiordfører, Dansk Folkeparti


De mange tiltag for at gøre Danmark fri for fossile brændsler er en aktivitet, Dansk Folkeparti fuldt ud støtter.

Vi er dog meget skeptiske overfor den hast, hvormed venstrefløjen vil gennemføre disse enormt omfattende ændringer af vores energiforsyning. At denne aktion tilmed fremføres med en retorik, der skriger til himlen, gør ikke de nødvendige ændringer nemmere at gennemføre, endsige vækker videre gehør hos befolkningen. Det fremmer intet, når Mette Gjerskov ved en folketingsdebat med høj røst siger:

"Vinteren har været hård i Danmark, og det er næsten ubegribeligt, at det har været klodens varmeste vinter. Men det har det! Kloden sveder, og enhver klimapolitiker bør være dybt bekymret for klodens fremtid. Verden fejlede i december i København."

Sludder at verden fejlede i København
At det er noget sludder, at verden fejlede i København, må efterhånden ligge klart for enhver. Det var det bedst opnåelige resultat. Jeg har aldrig lagt skjul på, at en juridisk bindende aftale om en fast procentsats til at reducere CO2-udslippet med ikke kunne opnås.

Ingen af de store tredjeverdenslande ville være med til noget som helst, og G77-landene ville kun have penge. Det fremgik tydeligt af deres indlæg på COP15. Hvorvidt de penge, de ønskede, ville komme befolkningen i deres respektive lande til gode, kan man tvivle meget på. De ville sikkert, som sædvanlig, kun gå til forbrug hos eliten.

Symbolpolitik fra venstrefløjen
Vi har i de sidste måneder oplevet et hav af beslutningsforslag fra venstrefløjen, hvor de prøver at optræde mere grønt end grøn. Ren symbolpolitik, hvor indholdet af forslagene typisk er noget, der findes i forvejen, eller opgaver der allerede er igangsat. Det er usaglig politik, og mange af forslagene er dertil urealistiske.

Vi læser lige nu i nyhederne, at dansk økonomi vokser mindst i OECD, bortset fra den japanske. Alligevel vil venstrefløjen påføre erhvervslivet endnu højere afgifter og lægge endnu flere restriktioner på deres virksomhed med det resultat, at vi mister kilden til den velfærd, vi alle lever af. De vil desværre se sig nødsaget til at flytte til udlandet, hvor restriktionerne er betydelig mindre, og tilmed er til skade for klimaet. Hvis det virkelig er det, man er bekymret for.

Connie Hedegaard er grebet af CO2-hysteri
Klimakommissær Connie Hedegaards udsagn om, at Europa skal gå foran, og ikke mindst Danmark, i at reducere CO2-udledningen med mindst 30 procent her og nu, uanset om andre lande vil gøre det samme, sætter blot tingene i relief. Det fortæller mig, at selv forstandige personer bliver grebet af det CO2-hysteri, som venstrefløjen uafladeligt fremfører.

Det er også meget underligt at erfare, at selv Dansk Energi fremfører samme ønske. De siger så, at det vil fremme grønne job i Danmark. Men det hænger ikke sammen. Hvis virksomhederne først er flyttet til udlandet, hvem skal så skabe de grønne job her i landet? Resultat af denne politik er, at vi mister arbejdspladser i tusindvis.

Vi skal kun satse på 3-4 VE-teknologier
Dansk Folkeparti ønsker et grønt Danmark. Vi ønsker at blive fri for fossile brændsler, men i et tempo samfundsøkonomien kan klare. Vi ønsker, at regeringen, gerne sammen med alle andre partier, vil sætte sig ned og finde ud af, hvilke 3-4 VE-teknologier vi skal satse på. Vi kan ikke støtte alle de mange typer, der i dag findes. Så store midler findes kun i Kina, hvor der ikke spørges blandt folk, hvilken mening om udviklingen de måtte have, men hvor man via diktater blot gennemfører det, de bestemmende finder for godt. Sådan arbejder vi heldigvis ikke her i landet.

El og brint
Jeg mener, at vi skal satse os på et el-baseret samfund. El produceret til en vis grad af vindmøller, hvor niveauet i en parentes bemærket, efter min mening nu er ved at være opfyldt. Vi skal satse på brint som en injektion sammen med eksisterende brændstof, i en overgangsperiode, og dertil biler der kører på el, ved hjælp af brændselsceller, hvor der som bekendt også skal bruges brint. Begge metoder vil være effektive metoder til at gøre transportsektorens udledning af drivhusgasser betydelig mindre.

Bioolie, biogas og solceller
Vi skal satse på fremstilling af bioolie, produceret af organisk affald, og vi skal satse på biogas, til afbrænding i de kraft-varmeværker vi i dag har, og som i dag effektivt fyres med kul. Disse skal først udfases, når de andre systemer virker, og giver en stabil el og varmeproduktion. Ligeledes er solceller et område vi skal satse på, specielt den version, Risø arbejder med, hvor de er baseret på tynde plastelementer.

Forrige artikel Bevar Avedøre 2 kulfrit Bevar Avedøre 2 kulfrit Næste artikel Regeringen er vissengrøn Regeringen er vissengrøn