V: ECTS-systemet skal overholdes

DEBAT: Det er uacceptabelt, at danske studerende må forlænge deres studietid, fordi de ikke får ECTS-point svarende til deres udlandsophold, mener Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen.

Af Esben Lunde Larsen
Forskningsordfører, Venstre

Det har igennem adskillige år plaget mange danske studerende, at 15 ECTS-point ikke er 15 ECTS-point.

Det handler naturligvis om udlandsophold, hvor danske uddannelsesinstitutioner ikke har godkendt det eksakte antal ECTS-point, som et udlandsophold på en udenlandsk uddannelsesinstitution ellers skulle give, når danske studerende kom hjem igen.

Ifølge danske uddannelsesinstitutioner har der været tale om kvalitetsforskelle, hvor danske uddannelsesinstitutioner sjovt nok altid er de mest kvalitative. Det får desværre den konsekvens, at danske studerende må tage ekstra point i form af fag, når de kommer hjem igen.

Dette er ikke acceptabelt. Det er nødvendigt, at de aftaler på uddannelsesområdet, som ECTS-systemet bygger på, overholdes, så studerende ikke får forlænget deres studietid og bliver tabere i et fiktivt kvalitetsspil mellem uddannelsesinstitutioner, som ingen er tjent med.

Forrige artikel ACE: Forskningsbaserede uddannelser mangler varedeklaration ACE: Forskningsbaserede uddannelser mangler varedeklaration Næste artikel AC: Vi må se med friske øjne på ph.d.-uddannelsen AC: Vi må se med friske øjne på ph.d.-uddannelsen