Genlæs debatten om Innovationsfonden

DEBAT: I sidste måned satte forskningsdebatten fokus på Innovationsfonden. Genlæs alle indlæggene her. 

Nyt panel diskuterer Innovationsfonden

PRÆSENTATION: Nyt debatpanel på Altinget: forskning diskuterer den kommende måned Innovationsfondens første år. Mød panelet, og læs mere.

Bragt 16. april – læs indlægget her

------------------

Innovationsfonden: Fuld fart på innovationen

DEBAT: Fonden er resultatet af den største reform på området i et par årtier, hvor første skridt har været at sikre en vellykket fusion. Nu er fonden klar til at give den bedst mulige vejledning inden for de tre spor: Talenter, InnoBooster og Store projekter. Det skriver Peter Høngaard Andersen, direktør, Innovationsfonden.

Bragt 16. april – læs indlægget her

------------------

DFiR: Hvad er de rigtige mål for Innovationsfonden?

DEBAT: Vækst og beskæftigelse er ikke nødvendigvis gode mål for innovationsevne, så når Innovationsfonden skal vurderes, bør målene være direkte relaterede til fondens arbejde. Det skriver Jens Oddershede, formand for Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd.

Bragt 16. april – læs indlægget her

------------------

R: Innovationsfonden er en god samfundsinvestering

DEBAT: Innovationsfonden har allerede gjort en mærkbar indsats, og den løser en vigtig opgave med at løfte innovationen. Derfor er det vigtigt, at fonden når ud til hele landet, og at den er tæt på landets virksomheder og universiteter. Det skriver Liv Holm Andersen (R), uddannelses- og forskningsordfører.

Bragt 23. april – læs indlægget her

------------------

DI: Store muligheder med Innovationsfonden

DEBAT: Innovationsfonden rummer store muligheder for at styrke danske virksomheders internationale konkurrenceevne. Derfor foreslår DI, at fondens midler i første omgang hæves til 2 milliarder kroner i 2016. Det skriver Charlotte Rønhof, underdirektør i DI.

Bragt 23. april – læs indlægget her

-------------------

DF: Innovationsfonden skal agere på tværs af landet

DEBAT: Det er vigtigt, at Innovationsfonden agerer på tværs af landet, og derfor er det et godt signal, at fondens første årsmøde blev afholdt i Odense. Det skriver Jens Henrik Thulesen Dahl, MF (DF), forskningsordfører.

Bragt 30. april – læs indlægget her

-------------------

Dansk Erhverv: Innovationsfonden skal bygge bro mellem mennesker

DEBAT: Forskernes viden kan ruste danske virksomheder i den globale konkurrence. Derfor bør den eksisterende ErhvervsPhD-ordning styrkes, sådan at hver 10. ph.d. i fremtiden bliver erhvervs-ph.d., og at der i regi af Innovationsfonden etableres en egentlig Erhvervsforsker-ordning for færdiguddannede forskere. Det skriver Louise Riisgaard, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Bragt 30. april – læs indlægget her

------------------

LO: Hele Danmarks Innovationsfond

DEBAT: Innovationsfonden bør i højere grad henvende sig til talenter og iværksættere fra erhvervsskoler, erhvervsakademier og professionshøjskoler. Det skriver Ejnar K. Holst, politisk sekretær i LO.

Bragt 7. maj – læs indlægget her

-------------------

DI: Innovationsfonden skal huske teknologien

DEBAT: Innovationsfondens midler bør øges, og der skal investeres betydeligt flere midler i den tekniske forskning, skriver Charlotte Rønhof, underdirektør i DI.

Bragt 7. maj – læs indlægget her

-------------------

DFiR: Forventningerne til Innovationsfonden er tårnhøje

DEBAT: Innovationsfonden kan umuligt opfylde alle forventningerne. Udfordringen bliver derfor, om den kan fokusere og ændre virkemidler på en måde, hvor brugerne af de tidligere tre organer kan genfinde sig selv i de nye rammer, skriver Jens Oddershede, formand for DFiR.

Bragt 7. maj – læs indlægget her

-------------------

Innovationsfonden: Den gode idé slår alt

DEBAT: De gode ideer skal opstå ude i virksomhederne, blandt iværksætterne og på universiteterne, og fonden er netop i gang med at vælge de investeringer, som vil skabe mest værdi for det danske samfund, skriver Peter Høngaard, direktør for Innovationsfonden.

Bragt 7. maj – læs indlægget her

 

 

 

Forrige artikel Innovationsfonden: Den gode idé slår alt Innovationsfonden: Den gode idé slår alt Næste artikel Hvilken fremtid skal vi uddanne til? Hvilken fremtid skal vi uddanne til?