Medie-profil ny i JP/Politikens bestyrelse

Den tidligere direktør for bl.a. Metro International, TV 2 og Alrow Media Per Mikael Jensen er nyt bestyrelsesmedlem i JP/Politikens Hus.

JP/Politikens Hus oplyser i en pressemeddelelse, at Per Mikael Jensen pr. nytår er optaget i bestyrelsen for det store danske mediehus. Samtidig fratræder han bestyrelsen for Jyllands-Postens Fond, der samme med Politiken Fonden ejer JP/Politikens Hus.

Den 61-årige Per Mikael Jensen er i dag rådgiver for flere virksomheder - bl.a. for selskabet Seaborg, der udvikler kernekraftreaktorer. 

Det nye bestyrelsesmedlem i JP/Politikens Hus er uddannet journalist og har også en fortid som søndagsredaktør på Politiken og redaktionschef på Jyllands-Posten. Han har også i en periode været først bestyrelsesformand og siden ceo i Altinget-koncernen.

Selv peger Per Mikael Jensen på den teknologiske udvikling på mediemarkedet, som tidens store tema for JP/Politikens Hus:

”Allerede for 20 år siden blev kvalitetsmedier verden over udfordret af det store, anonyme tag-selv bord, som den digitale virkelighed dækkede op, og med blandt andet AI bliver udfordringen kun større,” siger han i pressemeddelelsen.

Forrige artikel Dronning Margrethe træder tilbage Dronning Margrethe træder tilbage Næste artikel De skal fordele fondsstøtte til kunstnere de næste fire år De skal fordele fondsstøtte til kunstnere de næste fire år
Fonde har med vilje præget Københavns metro for altid

Fonde har med vilje præget Københavns metro for altid

Private fonde har lagt millioner af kroner i at få moderne kunstværker integreret i den nye metrolinje. Det kaldes banebrydende og spektakulært, og for fondene bag er det en helt bevidst prioritering at bruge store donationer til at sætte præg på det offentlige rum.