Dansk Ungdoms Fællesråd får ny politisk chef

Jonas Manthey Olsen bliver ny politisk chef i Dansk Ungdoms Fællesråd og fratræder dermed sin stilling som seniorrådgiver i Danmarks FN-mission i New York. 

Siden 2018 har Jonas Manthey Olsen haft sin daglig dag i New York, senest i Danmarks FN-mission, hvor han har været seniorrådgiver. Det stopper dog nu, da han er blevet hentet hjem som politisk chef for Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF. 

Det oplyser DUF i en pressemeddelelse. 

Jonas Manthey Olsen har tidligere slået sine folder i DUF som politisk konsulent i perioden fra 2014 til 2016, og han glæder sig til vende tilbage. Han udtaler:

"Foreningslivet og ungeområdet er noget, der ligger mig nært, og som jeg altid har haft med mig, hvad end det var på Christiansborg eller i FN".

Generelsekretær i DUF, Louise Juul Jensen, fortæller, at Jonas Manthey Olsen med sin erfaring sætter flueben ved mange af de punkter, man kunne ønske sig i en politisk chef, herunder national og international politisk erfaring. 

Hans erfaring spænder da også bredt. Senest i hans ophold i New York har han først været i FN's udviklingsprogram, dernæst i UNDP og siden i Danmarks faste repræsentation.

Derudover har Jonas Manthey Olsen blandt andet været næstformand i DSU, politisk rådgiver i Socialdemokratiet, ligesom han har været særlig rådgiver for daværende undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil. 

Jonas Manthey Olsen har en kandidat i globale studier fra Roskilde Universitet og en bachelor i antropologi fra Københavns Universitet.

Forrige artikel I København tildeles tre sociale indsatser varig bevilling I København tildeles tre sociale indsatser varig bevilling Næste artikel Kulturministeren nedsætter arbejdsgruppe om museumsreform: Her er medlemmerne Kulturministeren nedsætter arbejdsgruppe om museumsreform: Her er medlemmerne
Fonde har med vilje præget Københavns metro for altid

Fonde har med vilje præget Københavns metro for altid

Private fonde har lagt millioner af kroner i at få moderne kunstværker integreret i den nye metrolinje. Det kaldes banebrydende og spektakulært, og for fondene bag er det en helt bevidst prioritering at bruge store donationer til at sætte præg på det offentlige rum.