Vejen genåbnet for dansk kød til Rusland

EKSPORT: Rusland har fra 1. januar genåbnet for importen af dansk kød fra fire danske slagterier.

Fra den 1. januar har Rusland genåbnet for importen fra fire danske slagterier. Det drejer sig om Tican i Herning og tre Danish Crown-slagterier i byerne Ringsted, Herning og Skærbæk. 

I foråret 2007 vendte Rusland ryggen til store dele af det danske kødmarked, efter at man havde fundet spor af antibiotika i kødet, der dog lå under EU's grænseværdier. Det betød et eksportfald på 70-80 procent til det lukrative russiske marked.  

Derfor drog fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i september til Rusland for at lægge pres på sin russiske ditto, så kødeksporten kunne genåbnes. Henover juledagen kom de første resultater.

"Det er positivt, at russerne på baggrund af vores forhandlinger har genåbnet for importen fra en række danske virksomheder. Men importen fra flere danske kødvirksomheder er desværre stadig suspenderet," siger Eva Kjer Hansen, der også glæder sig over, at 15 danske fiskerivirksomheder igen kan eksportere til Rusland.

Fødevareministeren ønsker at fortsætte forhandlingerne med russerne, så der åbnes for alle danske virksomheders kødeksport til Rusland.

Login