Uensartethed i statslig kontrol

Ministeren redegør i svarene for forskellen på fødevarekontrol og veterinærkontrol på grund af bevillingssituationen, samt uensartetheden i pesticidkontrollen. Rapporten om kosttilskud er netop færdig, om ministeren vil nu gå i gang med at analysere alle rapportens forslag nøjere.

På veterinærområdet lægger lovgivningen i større omfang faste retningslinier for hvilke elementer, der skal kontrolleres og hvordan kontrollen skal udføres i det enkelte tilfælde. Ministeren vurderer, at der regionalt set kun er få faglige snitflader mellem fødevare- og veterinærafdelingerne.

Med hensyn til uensartetheden i pesticidkontrollen, så samarbejder plantedirektoratet og Fødevaredirektoratet om kontrollen med pesticider i Danmark. Fødevaredirektoratet udfører den del af pesticidkontrollen, der hører under fødevareloven. Plantedirektoratet kontrollerer overholdelse af maksimalgrænseværdier for pesticidrester i foderstoffer

Hvis der ved kontrollen påvises et indhold, der tyder på en ulovlig anvendelse, videregives disse oplysninger til Miljøstyrelsen, som har forpligtelsen til at kontrollere om betingelserne for anvendelse er overholdt. Myndighederne mødes hvis der er behov for drøftelse af konkrete problemstillinger indbyrdes.

Login