Stor kortlægning: Alle spørger, hvor landbrugets magt i Venstre kommer fra. Her er svaret

Altinget har gennemgået 504 medlemmer af Venstre for at forstå, hvad landbrugets magt i og over Venstre handler om. Gå på opdagelse i hele kortlægningen her.

Alle er tilsyneladende enige om, at landbrugets magt over Venstre er stor.

Men hvor kommer den magt egentlig fra?

Det kan Altinget med en ny, omfattende kortlægning for første gang tegne et mere detaljeret billede af.

For mens landmændene udgør en forsvindende lille del af det samlede vælgerkorps – og bare tre procent af Venstres vælgere – ser det helt anderledes ud i store dele af partiorganisationen i det gamle bondeparti. {{toplink}}

Det viser Altingets systematiske gennemgang af 504 personer, der sidder i alt fra folketingsgruppen og hovedbestyrelsen til kommuneforeningerne og de mindste lokale vælgerforeninger.

Kortlægningen fastslår, at landbruget udgør en stor og uomgængelig minoritet med en vidt forgrenet dominans i partiets organiserede bagland.

Du kan dykke ned i hele Altingets kortlægning af Venstre her. Og så kan du læse en analyse af, hvilket dilemma landbrugets magt i Venstre udgør for den kommende formand, Troels Lund Poulsen, og hele partiet her.

 

 

 

{{toplink}}

Forrige artikel Tidligere direktør for De Samvirkende Købmænd indtræder Madkulturens bestyrelse Tidligere direktør for De Samvirkende Købmænd indtræder Madkulturens bestyrelse Næste artikel Tre procent af Venstres vælgere er landmænd Tre procent af Venstres vælgere er landmænd