S: Nemmere at indberette fødevaresjusk

NYHED: Socialdemokraterne vil gøre det nemmere at fortælle myndighederne om butikker og restauranter, der sviner med fødevarerne.

Hvor går man hen, hvis restauranten, man spiser på, er møgbeskidt? Eller hvis kødet i det lokale supermarked er fordærvet eller alt for gammelt?

Svaret er, at man skal ringe til sin lokale fødevareregion. Men det er der bare alt for få danskere, der ved, mener Socialdemokraterne - og derfor vil partiet have det drøftet i de politiske forhandlinger om fødevarekontrollens fremtid, hvordan man kan oplyse forbrugerne bedre om muligheder for at klage, hvis man opdager et sted, hvor reglerne ikke er overholdt.

"Det er ikke min vurdering, at borgerne ved, hvad de skal gøre, hvis de kommer ind i en restaurant og ser skidt i krogene. Vil de virkelig slå op i telefonbogen og finde deres fødevareregion? Et bud på en løsning på problemet kunne være at informere borgerne mere om, at de har mulighed for at ringe til fødevareregionen, ligesom vi har fugleinfluenzahotlinen," siger Socialdemokraternes forbrugerordfører Mette Gjerskov, der også sidder i Folketingets fødevareudvalg.

Login