Regeringen accepterer Konservatives kvælstof-krav

LANDBRUGSPAKKEN: Regeringen går med til Konservatives krav om kvælstofreducerende tiltag.

Regeringen opfylder Konservatives krav om yderligere kvælstofreducerende tiltag. Det oplyser Konservatives formand Søren Pape på Twitter.

I påsken gav Søren Pape regeringen 14 dage til at komme med en garanti for, at der vil komme yderligere kvælstofreducerende tiltag i 2017 og 2018, der skal kompensere for landbrugets øgede udledning af kvælstof, efter landbrugspakken har gjort det muligt for landmændene at gøde mere.

Det krav imødekommer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) nu.

"Jeg lægger mig hverken fast på antallet af tons, antallet af virkemidler, eller økonomi, for der skal jo finansiering til. Det skal bero på både udspillet og forhandlingerne, og de foregår som bekendt bag lukkede døre. Men jeg kan sige, at Konservative bliver imødekommet i forhold til ønsket om, at der kommer kvælstofreduktion i pakken," siger han til TV 2 News.

Regeringen ventes at præsentere sit udspil til naturpakke omkring 25. april, oplyser ministeren til TV 2 News.

Efter udspillet vil forhandlingerne mellem de borgerlige partier afgøre, hvilke kvælstofinitiativer der kommer med i den endelig naturpakke.

Ifølge Berlingske mener Dansk Folkeparti, at det er for tidligt for Konservative at juble. Partiets landbrugsordfører, René Christensen, påpeger, at der ikke har været én eneste forhandling om en tillægspakke, og der forelægger heller ikke nogen aftaletekst.

"Det, jeg hører ministeren sige, er, at en naturpakke også giver kvælstofreduktioner. Og ja, det gør det jo. Selvfølgelig gør det det. Men nu må vi se, hvor langt vi kommer i forhold til tons og kilo. Vi skal ikke lave en tillægspakke til noget andet. Det handler om, at vi skal bruge pengene på naturen - og at vi skal bruge dem rigtigt," siger René Christensen.

Forrige artikel Holland anbefaler at spise mindre kød og fisk Holland anbefaler at spise mindre kød og fisk Næste artikel Dyrenes Beskyttelse: Myndighedsbetjeningen skal være uvildig