Nyt udvalg skal styrke dansk dyresundhed

DYRESUNDHED: Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har nedsat et rådgivende udvalg, der skal sikre danske synspunkter i EU og give input til den danske dyresundhedspolitk.

Det nye år kan byde velkommen til et nyt rådgivende udvalg for dyresundhed - Det Rådgivende Udvalg for Dyresundhed.

Udvalget er nedsat af fødevareminister Eva Kjer Hansen, der håber, at det kan være med til at sikre danske synspunkter i EU samt give en "koordineret implementering af nye EU-regler i Danmark".

"Fælles regler for dyresundhed er naturligvis vigtige for bekæmpelse af husdyrsygdomme i Danmark og resten af EU, fordi husdyrsygdomme også spredes over grænserne. Men for mig er det også vigtigt, at vi over for vores eksportmarkeder kan dokumentere, at danske produktionsdyr både er sunde og vokset op under forhold," siger Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse om baggrunden for initiativet.

Udvalget er for første færd i det nye år sat i sving, hvor fødevareministeren allerede har de første to opgaver klar til udvalget: For det første ønsker ministeren, at udvalget i lyset af den nye strategi for dyresundhed i EU skal gennemgå det veterinære beredskab. Yderligere ønsker ministeren, at udvalget skal se på en strategi for anvendelse af massevaccinationer ved udbrud af smitsomme sygdomme.

"Vi har rundt om i Europa set flere eksempler på udbryd af smitsomme sygdomme. Hvis det rammer Danmark, skal vi have en klar strategi for, hvordan og hvornår vi påbegynder en vaccinationsaktion," siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Udvalget kommer til at bestå af repræsentanter for husdyrbruget, dyrlæger og forskning, og som vil få Fødevarestyrelsens veterinærdirektør Jan Mousing som formand. 

Login