Ny milliardfond til fiskeriet møder stor opbakning

BAGGRUND: Europa-Kommissionens udspil til en ny fiskerifond bliver mødt med umiddelbar begejstring hos både fødevareministeren og den danske fiskeriindustri. Greenpeace efterlyser mere bæredygtighed.

Et af de afgørende skridt mod en større reform af den europæiske fiskeristøtte blev taget i slutningen af sidste uge, da Europa-Kommissionen præsenterede sit forslag til en ny fond for EU's hav- og fiskeripolitik.

Fonden skal afløse den nuværende fond, der udløber i slutningen af 2013, og udformningen af den kommende fond var derfor ventet med spænding blandt EU's medlemslande. Ikke mindst hos den danske fødevareminister, Mette Gjerskov (S), der i den første halvdel af 2012 skal sidde for bordenden, når forhandlingerne om forslaget bliver skudt i gang.

Forslaget kommer i forlængelse af det udspil til en ny fiskeristøtteordning, som Kommissionen præsenterede i juli i år. Og i hovedtræk lægger den nu op til, at den kommende hav- og fiskerifond både skal skabe økonomisk vækst i fiskerisektoren samt sikre en mere bæredygtig fiskeriindustri i Europa.

Login