GMO-moratoriet bevares

Et flertal uden om regeringen tvinger regeringen til at arbejde for at bevare GMO-moratoriet. Det blev resultatet, da et forslag var til folketingsbehandling i sidste uge. Miljøministeren undrer sig over flertallets beslutning.

I sidste uge lykkedes det så endelig. Et flertal uden om regeringen - S, DF, SF og EL - pålægger den danske regering i EU-sammenhæng at arbejde for, at moratoriet opretholdes.

Miljøminister Hans Chr. Schmidt (V) lagde under folketingsbehandlingen ikke skjul på, at han mener, at forslaget er lidt underligt, idet det nuværende GMO-moratorium ikke omfatter miljøansvar, hvilket EU-Rådets Juridiske Tjeneste har oplyst:

”Jeg konstaterer i dag, at der er flertal for beslutningsforslaget. Det noterer regeringen sig. Men jeg er nødt til at oplyse, sådan at det i hvert fald er sagt, at når reglerne om sporing og mærkning er på plads, og det er jo bl.a. dem, som Keld Albrechtsen ganske rigtigt siger, foregår også i Parlamentet, hvor man diskuterer de ting, men når de regler er på plads – formentlig om nogle måneder – så er GMO-moratoriet imidlertid bortfaldet. Så eksisterer GMO-moratoriet ikke længere. Sådan er det”, sagde miljøministeren fra talerstolen.

Login