Fokus på landbruget i Middelhavsområdet

For at sikre fred og stabilitet vil EUs landbrugskommissæren have fokus på Middelhavslandenes landbrug. Han efterlyser flere reformer for told- og transportvæsenet, omkring landopdeling, en åbning af jordmarkedet, investeringer i vandprojekter, samt forbedring i oplagringsmetoder.

Men det er også for at undgå, at parlamentarikerne, der kommer fra medlemsstaternes nationale parlamenter, formulerer egne holdninger til den fremtidige landbrugspolitik.

Derfor deltog EU-kommissæren både i en debat om landbruget og udvidelsen af EU og i en debat om de udfordringer, Middelhavsområdets landbrug står overfor.

Det er ikke mindst det sidst nævnte emne, der indeholder sprængstof. Eller sagt på en anden måde: En konference, afholdt med både EU og Europarådet som værter, kunne for et par år siden fastslå, at vejen til fred i Middelhavsområdet går over stabilitet i landbrugssektoren. Det drejer sig både om jobs, om forholdet mellem land og by, og om at finde landbrugsmæssige nicher for hvert lands produktion.

Login