EU: WTO-aftaler om GMO-afgrøder skal være uden ansvar for forurening

EU-kommissær Pascal Lamy adskiller beslutningen om dyrkning af såkaldte GMO-afgrøder i forhold til spørgsmålet om erstatningsansvar i relation til de eventuelle skader eller inficering dyrkning ved hjælp af GMO (genetisk manipulerede organismer) måtte forårsage eksempelvis konventionelt dyrkede og økologiskdyrkede afgrøder.

Det fremgår af et svar på spørgsmål, som medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Ole Krarup, har stillet. Ole Krarup ville vide, hvad EU-Kommissionen gør for at fremme en proces i verdenshandelsorganisationen WTO, der vil indføre regler om erstatningspligt for patenthavere og/eller producenter af GMO-afgrøder. Svaret var ikke positivt for miljøets og sundhedens interesser i EU.

- Det er påfaldende, at Handelskommissær Pascal Lamy i sit svar hævder, at diskussionen af dette ansvar ikke hører til i WTO-regi, men derimod bl.a. indenfor rammerne af ”Cartagena-protokollen vedrørende biosikkerhed til konventionen om biologisk mangfoldighed”, udtaler Ole Krarup.

Login