Detailhandlen: Ernæringsmærket er utroværdigt

NYHED: Store udsving på det naturlige indhold af fedt og sukker i sammensatte fødevarer gør det umuligt at ernæringsmærke dem, siger detailhandlen.

De danske forbrugere kan ikke nødvendigvis regne med det nye ernæringsmærke, som forbrugerminister Carina Christensen (K) lancerede i sidste uge, og som kategoriserer fødevarerne under "spis mest", "spis mindre" eller "spis mindst".

Det mener detailhandlens brancheorganisation Dansk Erhverv. For sammensatte fødevarer som f.eks. færdigretter, hvor der er størst tvivl om sundhedsniveauet, kan der nemlig være store naturlige variationer fra vare til vare på grund af årstid eller råvarernes geografiske oprindelse.

"Vi ved alle sammen godt, at frugt er sundt, og at kager er usunde. Derfor er det de sammensatte fødevarer, der er vigtige - men her opstår problemerne, fordi de ofte vil indeholde frugt og grønt eller kød. Og næringsindholdet i fersk kød og i frugt og grønt svinger naturligt afhængig af årstid, sort, race og tykkelsen på det enkelte dyr," siger Lone Rasmussen, der er forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv.

Login