Denne uge på Fødevarer (21)

DET SKER: Fødevareudvalget holder møde, hvor blandt andet lovforslag 145 om randzoner og lovforslag 146 om mærkning af dyr er på dagsordenen. Derudover 1. behandles beslutningsforslag 65 om uvildig undersøgelse af effekten af vandplanerne.

Ministeren
Tirsdag 22. maj har ministeren tre elever ved navn Marie Lærke, Burak og Sasha i praktik.

Fredag 25. maj er ministeren på besøg i Store Heddinge.

Folketinget
Onsdag 23. maj holder Fødevareudvalget møde. På dagsordenen er blandt andet gennemgang af svar og afgivelse af betænkning over lovforslag 145 om randzoner, gennemgang af svar vedrørende lovforslag 146 om mærkning af dyr og drøftelse af ønske om høring om grundlaget for og implementeringen af vandrammedirektivet/vandmiljøplanerne, herunder reduktionen af 9000 t. kvælstof.    

Torsdag 24. maj 2. behandles lovforslag 144 om ændring af lov om udendørs hold af svin (ændring af revisionsbestemmelse). 

Samme dag 1. behandles beslutningsforslag 65 til folketingsbeslutning om gennemførelse af en uvildig undersøgelse af effekten af vandmiljøplanerne. Fremsat af Mette Bock (LA) m.fl.  

Andre arrangementer
Fagmessen Health & Rehab Scandinavia 22.-24. maj i Bella Center sætter fokus på det offentlige køkkens evne til at kombinere den faglige indsats omkring ernæring og sundhed som en del af ældreplejen.

Tirsdag 22. maj inviterer inSPIRe - platform for forskningsbaseret innovation og problemløsning i fødevareindustrien - til konferencen: "Konkurrencekraft til dansk fødevaresektor - gennem forskningsbaseret innovation".

Onsdag 23. maj til fredag 25. maj inviterer DTU Fødevareinstituttet til konference med fokus på vitaminer i fødevarer.

Konferencen omfatter alle 13 vitaminer i fødevarer og kosttilskud. De analytiske udfordringer er omdrejningspunktet, og der er fokus på vitaminernes indhold, aktivitet, biomarkører og på, hvad det optimale indtag af vitaminer egentlig er.

Konferencen henvender sig især til forskere og ansatte hos myndigheder og i virksomheder, der arbejder med vitaminer i fødevarer og kosttilskud.

Konferencen er organiseret af DTU Fødevareinstituttet og en videnskabelig komite med repræsentanter fra Europa, USA, Australien og New Zealand.

Forrige artikel Gjerskov bakker op om fleksible grønningskrav Gjerskov bakker op om fleksible grønningskrav Næste artikel Øko-vækst i EU trods økonomisk krise